Administracions

L'Ajuntament de Blanes vol posar al dia la normativa de terrasses

L'objectiu és unificar criteris estètics i de mobiliari i regular el sector, que fa anys que és un “campi qui pugui”, segons el regidor del PP Salvador Tordera

El regidor del PP Salvador Tordera ha començat a treballar en una nova ordenança de regulació de les terrasses, que fa anys que es reclama al consistori. Tot i que formalment no figura entre els regidors de govern (PSC, CDC i ERC), Tordera presideix la Ponència Tècnica d'Activitats, que, entre altres encàrrecs, ha de posar al dia el reglament de terrasses. Segons va explicar Tordera, actualment hi ha registrats 146 locals amb terrassa al municipi. En l'esborrany de l'ordenança futura s'estan dibuixant les sis zones en què es dividiria el municipi pel que fa als criteris a l'hora d'instal·lar una terrassa.

No s'ha aplicat mai

Tordera explica que la normativa vigent actualment és del 1998 però no s'ha aplicat perquè no hi ha hagut ni inspecció ni sancions i, a més, l'ordenança està “supercaducada”. Entre els aspectes que regularà la nova ordenança hi ha els criteris estètics que s'han de fixar. “Es tracta de fer un poble maco, que tingui activitat però no sigui un campi qui pugui”, va dir el regidor, que hi va afegir també que es farà en consens amb el sector. Tordera va explicar que quan es faci la nova ordenança hi haurà un període transitori perquè tothom tingui prou temps per adequar les instal·lacions, ja que en alguns casos poden ser inversions costoses. “Hi ha molta feina a fer, ara tothom va al seu aire i l'objectiu és posar ordre, però amb calma”, exposa. En la futura ordenança les zones que hi ha previstes són el centre, el passeig (amb dos trams), s'Abanell, la zona industrial i comercial i les zones residencials.

LA XIFRA

146
locals
amb terrassa té registrats actualment l'Ajuntament de Blanes.

LA FRASE

Hi ha molta feina a fer, ara tothom va al seu aire i l'objectiu és posar ordre però amb calma
Salvador Tordera
responsable de la ponència tècnica d'activitats

Moció aprovada el 2011 que no va avançar

Fa any que diferents grups del consistori,i almenys també una part del sector de l'hostaleria, reivindiquen la necessitat de tenir una normativa de terrasses actual. L'abril del 2011, amb CiU al govern, l'Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció presentada per ERC per modificar l'ordenança municipal de policia i bon govern de Blanes, respecte a la regulació de terrasses, però no es va arribar a fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia