Medi ambient

política municipal

medi ambient

La platja de Sant Feliu rebrà finalment més sorra de sa Riera de Begur

El govern ganxó recupera la idea perquè no té marge per dragar la badia abans d'inici de temporada

El dragatge exigia almenys 20 dies d'informació al públic

El govern de Sant Feliu de Guíxols (TSF-ERC-PSC) recorrerà finalment a l'aportació de sorra excedentària de la platja begurenca de sa Riera com a solució d'urgència per posar a punt la zona de bany de la badia guixolenca aquesta temporada.

El regidor de Platges, Salvador Calabuig, apostava per un dragatge que permetés recuperar la sorra arrossegada per l'onatge mar endins, però després que Costes de l'Estat va descartar fer l'actuació aquest any per falta de pressupost, el consistori s'ha trobat amb un termini massa ajustat per tramitar el permís, encarregar l'obra i completar-la abans de finals de juny, ja en ple estiu.

Per al dragatge, la normativa ambiental exigia sotmetre el projecte a informació pública durant un mínim de vint dies. Calabuig va informar dijous, al ple, que la portada de sorra es completarà abans de mitjan juny, i que serà només d'entre 650 i 700 metres cúbics, una tercera part de l'aportació feta el 2013. El regidor estima en uns 50 viatges de camió el cost dels treballs.

Calabuig admet que “no és la solució” que havia escollit l'executiu ganxó. De fet, van tombar una proposta de CiU, fa dos mesos al ple, que apostava per repetir la portada de sorra de Begur, d'uns 2.000 metres cúbics fa tres anys. I insisteix que Costes no hauria autoritzat repetir un trasllat de tanta magnitud.

L'aportació prevista, servirà tot just per estendre una capa de sorra nova damunt de les zones on l'àrid està més degradat. Passat l'estiu, el govern guixolenc vol reactivar els tràmits del dragatge ajornat, amb l'objectiu que el faci l'empresa pública estatal Tragsa abans de l'estiu del 2017.

LES XIFRES

700
metres cúbics
de sorra de sa Riera, com a màxim, s'escamparan a la platja de Sant Feliu per regenerar-la
20
dies
d'exposició pública requeria l'autorització ambiental per al dragatge, fet que l'hauria endarrerit fins a l'estiu

El mar puja 3,6 cm per decenni a l'Estartit

La novena edició del Butlletí Anual d'Indicadors Climàtics, editat pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), alerta d'algunes tendències com ara l'increment del nivell del mar a l'Estartit, de 3,6 centímetres per decenni al llarg dels darrers 26 anys (1990-2015), cosa que ha agreujat l'efecte dels temporals. Alhora, la temperatura de l'aigua del mar en els primers cinquanta metres de fondària, també a l'Estartit, ha pujat a un ritme de +0,3 °C per decenni des del 1974.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona