Infraestructures

Aturem la C-32 afirma que el govern menysté la ciutadania

Els opositors a l'autopista diuen que el conseller Josep Rull hauria de considerar les consultes de Blanes i Lloret, tot i la baixa participació

Preparen una denúncia al jutjat quan el projecte s'aprovi

La plataforma Aturem la C-32 sosté que la Generalitat menysprea l'opinió de la ciutadania. Un dels integrants del col·lectiu, Jordi Palaudelmàs, qualifica de “menysteniment” el fet que el conseller Josep Rull anunciï l'inici de les obres d'allargament de l'autopista pel mes de setembre sense valorar el no de les consultes populars a Lloret i Blanes del 17 d'abril.

Palaudelmàs assenyala que la plataforma Aturem la C-32 se sent “legitimada” per demanar que s'aturi el projecte. Diu que el govern vol marcar, després dels resultats de les consultes, “les regles”. “Les premisses s'haurien d'haver marcat abans”, diu. Entre Blanes i Lloret, va votar van 3.660 persones –un 5,52% del cens–. Dels votants, un 76% es van oposar a l'autopista.

Els detractors de l'autopista mantindran els actes d'oposició (encara sense especificar), segons van informar després de l'assemblea ahir a la nit al Puntet, a Lloret de Mar, a la qual van assistir una vintena de persones.

Batalla judicial

Una de les actuacions previstes pels opositors és iniciar la batalla als jutjats contra el projecte. Aturem la C-32 prepara una denúncia judicial quan la Generalitat aprovi l'inici de l'obra. Segons Palaudelmàs, el govern no ha atès les al·legacions a l'obra des de fa més d'un any.

Cal recordar que Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, va dir a Girona el 6 de maig que les obres començarien al setembre i que el govern incorporaria millores ambientals –sol·licitades per l'Ajuntament de Blanes– i que es faria càrrec del cost. El projecte inicial, de 71 milions i de 6,5 km, l'assumirà Abertis. Rull podria rebre la setmana que ve una delegació de l'Ajuntament de Blanes.

LA DATA

06.05.16
Va ser
el dia que el conseller Rull va confirmar a Girona que l'obra de la C-32 incorporarà millores ambientals.

Veïns de Tossa s'incorporen a la plataforma

Veïns de Tossa s'han integrat en les últimes setmanes a la plataforma Aturem la C-32, amb qui treballen conjuntament. L'entitat Amics de Tossa ha participat en l'organització d'actes en contra de l'autopista, com ara el del dijous 12 de maig a la Casa de Cultura, en què hi van ser representants de l'entitat, l'empresari hoteler i exregidor del PP de Lloret Santiago Ontañón i l'edil d'ICV-EUiA a Blanes, l'arquitecte Víctor Catalan. Amics de Tossa també s'oposa al projecte d'hotel a la cala Morisca, al seu poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia