Urbanisme

Calella de Mar

Política municipal

Calella veu Sant Joan com a data límit per a les guinguetes

El govern admet retard en l'obra, però ho minimitza defensant que la temporada “comença” amb aquesta festa

L'oposició li retreu falta de planificació per voler imposar un model “insuficient”

La construcció de les noves guinguetes de Calella, tres a la platja Gran i una de sola a la de Garbí, va a un ritme vertiginós per poder obrir amb garanties la temporada d'estiu. Si la data inicial per enllestir les instal·lacions era a principi de juny, ahir el regidor de l'àrea, Albert Torrent (CDC), va reconèixer que hi havia “un cert retard”.

“Creiem que el dia 15 les estructures ja estaran enllestides perquè per Sant Joan els establiments han de funcionar amb normalitat”, va precisar, i va recordar que “per tradició a Calella la temporada comença en aquestes dates”.

La visió optimista del govern contrasta amb les crítiques dels grups de l'oposició, que al seu moment ja van mostrar dubtes tant respecte al model triat com respecte al compliment del calendari.

El regidor d'ICV-EUiA, Sebastià Tejada, creu que “difícilment les guinguetes estaran a punt per la revetlla”. “Un cop feta l'obra s'ha de farcir i, en tot cas, la situació és un nou entrebanc d'un projecte que no ha aprofitat l'oportunitat d'innovar i de diversificar”, afirma.

“El govern va ser advertit de les mancances d'un projecte que ha expulsat les guinguetes petites de la platja, que ha reduït els serveis que s'hi donen i que arriba molt tard”, lamenta el regidor d'ERC, Carles Ferrer.

Des de la CUP, Jan Catà considera evident que “el més calent és a l'aigüera”. “Els banyistes, que ja n'hi ha molts, han de patir zones acordonades, màquines treballant i sorra bruta”, manté, i assenyala que “aquesta situació provoca un estancament econòmic als negocis de la platja”.

Finalment, des del PP, el seu portaveu, Josep Maria Pérez Basart, ha advertit diferents vegades que el calendari d'execució de les obres era molt difícil de complir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia