Infraestructures i serveis

Transports

Deficiències en la xarxa ferroviària

Tres hores sense trens per una nova avaria al Maresme

El servei ferroviari queda interromput entre les estacions de Pineda i Arenys de Mar, i això afecta centenars d'usuaris

Rull exigeix a l'Estat solucions definitives a la xarxa administrada per Adif

Caos i indignació entre els usuaris és el que es va viure ahir al Maresme després que una altra incidència en el transport ferroviari deixés interromput el servei de la línia R1 i l'RG1. Una avaria a la catenària va fer que els trens deixessin de passar entre les estacions d'Arenys de Mar i Pineda des de dos quarts de deu fins a dos quarts d'una, quan Renfe va informar que restablia la circulació al tram però amb retards que superaven la mitja hora.

Centenars de persones van quedar afectades i, malgrat que la companyia havia establert un transport alternatiu per carretera, el cert és que no es va donar a l'abast per atendre tots els usuaris, que es queixaven de la confusa informació que s'havia donat i que els autobusos feien curt. Una circumstància que va encendre encara més els ànims entre la gent que s'esperava, per exemple a Calella, que només veien passar busos plens que venien de Pineda sense cap plaça disponible per pujar-hi.

Rull vol explicacions

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va enviar ahir una carta al ministre de Foment en funcions, Rafael Catalá, en què expressa la indignació de la Generalitat pels últims problemes que hi ha hagut a la xarxa ferroviària. Segons ell, ni Adif ni el ministeri donen resposta als problemes i reclama contundència i responsabilitats a Adif. A banda d'això, demana que l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària hi intervingui auditant les condicions en què s'administra la xarxa ferroviària catalana, especialment pel que fa al manteniment i la conservació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia