Administracions

Multes d'uns 9.000 euros per pisos buits, a Cornellà

Una nova ordenança insta els propietaris a posar els immobles a lloguer

Els propietaris de Cornellà que tinguin pisos buits, ja siguin entitats bancàries o particulars, i que es neguin a posar-los a lloguer, s'enfronten a multes que poden arribar fins als 9.000 euros. Així ho decreta l'ordenança que es va aprovar al juliol de forma inicial i que segueix els criteris que marca la llei del dret a l'habitatge del 2007. L'objectiu és evitar que hi hagi immobles buits a la ciutat, i per això l'ordenança instarà els propietaris que els seus pisos siguin ocupats en el termini d'un mes o bé que se cedeixin a l'Ajuntament perquè els gestioni en règim de lloguer social. Si es neguen a fer-ho, el consistori els imposarà multes de 3.000euros, que es poden incrementar fins als 9.000 en cas que persisteixin en la negativa de llogar-los.

El consistori ja va aprovar el 2014 una moció per penalitzar els habitatges buits, i ha negociat amb els propietaris perquè els destinessin al Fons d'Habitatge de Lloguer Social que es va aprovar el 2015. Aquesta política ha donat com a resultat la recuperació de 25 pisos, que s'han posat a disposició de famílies desfavorides. A la ciutat, però, hi ha 259 pisos buits en mans de grans tenidors, dels quals 128 ja han estat inspeccionats. Només 30 d'aquests habitatges fa més de dos anys que estan buits, el temps que marca la llei del dret a l'habitatge perquè l'administració pugui intervenir-hi per posar el pis a lloguer. Amb l'ordenança, que s'ha d'aprovar definitivament encara, el consistori que presideix Antonio Balmón vol aconseguir més eficàcia per actuar davant dels propietaris més reticents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia