Medi ambient

medi ambient

Badalona troba aliats per reduir les tovalloletes al vàter

El grup Bon Preu s'adhereix a la campanya promoguda per l'Ajuntament i canviarà l'etiqueta del producte

La iniciativa vol sensibilitzar la població sobre els efectes negatius en el medi ambient

La campanya que va impulsar el juliol passat l'Ajuntament de Badalona per conscienciar sobre els efectes negatius en el medi ambient que té el llençament de tovalloletes humides al vàter comença a sumar aliats. L'empresa del sector de l'alimentació grup Bon Preu s'ha adherit a la iniciativa i s'ha compromès amb el consistori badaloní a modificar el text de presentació de les etiquetes del paper higiènic humit a mesura que es vagi acabant l'estoc que tenen d'aquest producte. Així, substituirà a l'etiqueta la denominació Paper higiènic humit per la de Tovalloletes higièniques humides, i hi afegirà un pictograma que indica que les tovalloletes no s'han de llençar al vàter.

El segon tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas (ICV-EUiA), s'ha mostrat “satisfet” per la ràpida resposta d'aquest grup català d'alimentació a l'hora de col·laborar amb la campanya i millorar la retolació de l'envàs del producte de tovalloletes humides i aclarir que no es poden llençar al vàter. “Estem satisfets, ja que la iniciativa demostra que des de l'acció local es poden fer canvis globals”, hi ha afegit.

Tot i que les tovalloletes humides per a la neteja ja porten en general el pictograma que informa que s'han de llençar a la paperera, hi ha una part de la ciutadania que les llença al vàter. A més, el problema s'agreuja amb l'anomenat paper higiènic humit, ja que sovint s'informa que es pot llençar a l'inodor i s'indica la quantitat de fins a tres tovalloletes per descàrrega, especificant que és un producte biodegradable. Encara que el paper higiènic humit ho sigui, no es desintegra tan ràpidament com ho fa el paper higiènic tradicional.

LA FRASE

La ràpida resposta del grup Bon Preu mostra com des de l'acció local es poden fer canvis globals
Àlex Mañas
regidor de l'Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible

Sobrecost en el sistema de sanejament

L'Agència Catalana de l'Aigua ha calculat que, com a mitjana per a una ciutat de 200.000 habitants, la mala gestió de les tovalloletes humides i teixits similars genera un sobrecost anual en el sistema de sanejament d'uns 150.000 euros. En el mateix sentit, un altre estudi presentat al Congreso Nacional de Medio Ambiente indica que la gestió inadequada de residus de tovalloletes humides i altres productes similars provoca un increment del 18% en el cost de manteniment dels sistemes de sanejament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona