Urbanisme

Municipal

Blanes vol fer impermeable el passeig de Dintre

Els paradistes del mercat de la fruita i la verdura fa temps que es queixen que s'enfanga amb la pluja

L'Ajuntament de Blanes vol impermeabilitzar el paviment del passeig de Dintre per evitar que s'enfangui quan plou. Els tècnics de l'Ajuntament han estudiat dues propostes, que costarien entre 30.000 i 50.000 euros, però encara no s'ha pres una decisió en ferm. Segons va explicar el regidor Salvador Tordera, que presideix una ponència tècnica a l'Ajuntament, els pagesos que tenen parades al mercat de la fruita i la verdura fa temps que es van queixar que quan plou el passeig (que és de terra) s'enfanga i hi queden bassals. Es tractaria de canviar el paviment, sense que deixés de ser de terra, per mantenir l'aspecte que sempre l'ha caracteritzat, van explicar Tordera i la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya.

Adequat per al mercat

Hi ha diverses empreses que fan paviments naturals amb més impermeabilització, una solució que estaria mirant l'Ajuntament, però els serveis tècnics han de valorar si el nou paviment s'adequaria a les necessitats d'un passeig que té mercat diari.

En tot cas, el canvi seria de cara a l'any vinent, atès que aquest any no està previst en el pressupost. La regidora d'Urbanisme va recordar que cada any es fa alguna intervenció amb productes que també ajuden a impermeabilitzar, però el que s'està estudiant ara seria una solució més duradora i que no canviaria l'aspecte clàssic del passeig.

A banda de les basses d'aigua que es poden formar, un problema afegit és que els productes del mercat també generen, a terra, brutícia i gèrmens i cada any s'hi ha de fer un tractament amb calç i reposar-hi terra, va explicar Celaya. El paviment impermeabilitzat que s'hi podria posar hauria de ser compatible amb l'activitat i les restes que genera el mercat. A més, s'ha de tenir en compte que el passeig de Dintre és un espai protegit.

El mercat diari es va traslladar l'any 1914

Blanes té tres espais a l'aire lliure en què els pagesos de Blanes i rodalia hi venen la fruita i verdura que conreen. Antigament la plaça dels Dies Feiners era la plaça Vella de Blanes, l'espai on tenia lloc el mercat diari on es venien els productes frescos durant l'època medieval. El mercat es va fer en aquesta plaça fins al 1599, any en què es va traslladar al carrer Ample, fins al 1914, en què va passar al passeig de Dintre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona