Política

Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

El presidenciable del PSC veu “inaudit” que Puigdemont demani el suport de qui ha guanyat les eleccions

A mesura que passen els dies les posicions es van estovant. El presidenciable del PSC, Salvador Illa, ja no ha descartat ni els vots del PP a una investidura ni tampoc un pacte entre socialistes i Junts. En una entrevista a Rac1 recollida per l’ACN, Illa ha afegit que no són els escenaris més probables, si bé no hi ha tancat la porta. Sobre un suport dels populars, el candidat dels socialistes ha afirmat que “no seria el més adient” i que “no és la primera opció”. Preguntat aleshores per si descarta els vots d’Alejandro Fernández, Illa ha conclòs que “no”, però ha demanat “coherència”. Illa també ha constatat que “la sociovergència no és impossible”, si bé creu que “no és el millor moment”. El candidat del PSC també veu “inaudit” que el cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, demani el suport de qui ha guanyat les eleccions.

Illa se sent “més còmode” amb les formacions “progressistes”, en referència a ERC i comuns, però és conscient de la dificultat d’una entesa d’aquestes característiques en un moment en què els republicans volen romandre a l’oposició després de la desfeta del 12-M. Sobre el debat intern d’Esquerra, Illa ha opinat que les victòries i les derrotes “no duren per sempre”, i que hi ha moments “de tot”. El candidat del PSC ha afegit que els republicans estan patint el “desgast” d’haver governat 15 dels últims 20 anys sense assolir “fites rellevants”.

Andreu Mas-Colell, exconseller d’Artur Mas als governs de Convergència que va donar suport a la candidatura de Pere Aragonès el 12-M, ha dit en un article avui a ’La Vanguardia’ que espera que ERC faciliti una investidura del PSC, encara que es quedi a l’oposició. Sobre això, Illa ha valorat la “claredat” de Mas-Colell i que “subscriu” moltes de les coses que afirma l’exconseller.

Salvador Illa ha reunit aquest matí també els 42 diputats de la seva formació al Parlament i els ha demanat “ser els primers a contribuir en la dignitat constitucional” de la cambra. El guanyador de les eleccions del 12-M ha insistit en la idea “d’ajudar la institució a ser una cambra que representa la totalitat dels catalans”. Illa també ha explicat que creu en un “99,9%” que la constitució del nou Parlament serà el 10 de juny, l’endemà de les eleccions europees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia