Cultura

Ryuichi Sakamoto anuncia que pateix un càncer

El compositor japonès continuarà treballant, però es veurà obligat a cancel·lar alguns compromisos per seguir el tractament

El músic ja va superar un càncer de gola que li van detectar el 2014

El compositor japonès Ryuichi Sakamoto (Tòquio, 1952) ha comunicat que pateix un càncer colorectal i que es veurà obligat a cancel·lar alguns compromisos per la seva malaltia, si bé continuarà treballant.

El músic, de 69 anys,  ja va patir el 2014 un càncer de gola, però es va curar després d’un llarg tractament.

Segons explica al seu web, la notícia d’aquest nou tumor ha estat “descoratjadora”, però l’evolució és positiva gràcies a una intervenció.

“Enmig de les aclaparadores dificultats que afronten les institucions mèdiques i els treballadors de la salut durant aquesta pandèmia sense precedents, la sinceritat amb la qual tots els involucrats es preocupen pels seus pacients és admirable. Vull expressar el meu més sincer agraïment”, ha manifestat el músic.

Sakamoto es mostra decidit a continuar treballant sempre que el tractament de la seva malaltia li ho permeti, tot i que  probablement es veurà obligat a cancel·lar algun compromís per les dificultats de viatjar llargues distàncies.

“D’ara endavant viuré al costat del càncer. Però confio a continuar fent música una miqueta més de temps. Gràcies pel suport”, indica el compositor.

Ryuichi Sakamoto és un dels creadors japonesos més internacionals del seu temps, amb una obra complexa i que ha passat per diverses etapes, des del seu primer grup d’èxit, l’experimental Yellow Magic Orchestra, fins a la creació de bandes sonores.

En aquest apartat ha rebut nombrosos premis i ha escrit algunes de les més belles bandes sonores del cinema, com la de Bon Nadal Mr Lawrence https://www.youtube.com/watch?v=LGs_vGt0MY8 (Nagisa Oshima, 1983) o L’últim emperador (Bernardo Bertolucci, 1987). https://www.youtube.com/watch?v=fTtCXTry0DUEls impulsors de l’Hermitage a Barcelona abandonen el projecte i concentren els esforços en la via judicial

Barcelona

Investiguen una comunitat i l’arquitecte responsable de les obres que van malmetre un mural de Guinovart

barcelona
Crònica

Bofill, projecte endavant

S. Just Desvern

El ‘Belfast’ de Branagh

barcelona

Malson Atmosfèric inicia nova etapa amb ‘La ciutat’

girona
Paco Plaza
Director de cinema

“La por ens identifica com a éssers vius”

Barcelona

Els premis Enderrock, el 3 de març a Girona

girona

Elvis Mallorquí transita pels camins històrics

TOSSA DE MAR

Els premis Edebé fan unes apostes valentes

Barcelona