Tota l'agenda

Santoral

Dimecres 14 novembre

Venerand, Clementí, màrtirs; Llorenç, bisbe i confessor;  Veneranda, verge i màrtir.

Refrany

Qui no té pa, moltes se'n pensa.

Cita del dia

Demanar a una empresa que limiti els seus beneficis és com dir-li a una persona que redueixi la seva salut . (Rafael Termes)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Vic

Dimecres, 14 novembre 2018

Balls

Campllong

17.00. Local social. Ball per als jubilats, amb la música de Pep i M. José.

Cap de setmana

Arbúcies

25a Pujada a peu al Castell de Montsoriu i 13a edició del memorial Toni Ibáñez de BTT, per diumenge. Concentració, a les 10.00, al Coll de Castellar. Inscripcions, a amicsmontsoriu@gmail.com. Mostar més dates

Dies 12-16
Olot

Sortida Trencalòs, per dissabte, 17 de novembre. Sortida del projecte d'aus necròfags al Comanegra per portar llana d'ovella a la zona de cria del Trencalòs. Sortida a les 09:00, de l'aparcament del Parc Nou. Mostar més dates

Dies 12-16
Ripoll

40a Mitja Marató de Ripoll i 5 km cursa popular bressol de Catalunya, per diumenge, Sortida de les dues curses a les 10.00 i 10.15, de la plaça del Monestir. Inscripcions: mitjamarato.cat. Mostar més dates

Dies 12-16
Porqueres

II Duatló de muntanya, per diumenge, a les 10.00, de la zona esportiva de Miànigues. Inscripcions a www.esportsporqueres.com o a www.triatló.org. Mostar més dates

Dies 12-15
Vidreres

7a bicicletada familiar Rimavisi, per dissabte, 17 de novembre. Sortida a les 10 del matí des de l'Escola Salvador Espriu, i arribada a quarts de 6 de la tarda. Recorregut: Vidreres - Caldes - Sant Andreu Salou - Cassà - Vidreres. Mostar més dates

Dies 12-16

Conferències

Les Preses

16.30. Llar de pensionistes i jubilats. Xerrada sobre Què cal saber de la diabetis?, a càrrec del farmacèutic Guillem Matilló.

Sils

19.00. Centre cívic. Càncer: la investigació dona vida. Sils es mou amb La Marató.

Girona

19.00. Fundació Fita. Conferència Per què Macedonio (1874-1952) i no Heidegger (1889-1976), a càrrec de J.M. Uyà i Joaquim Jubert. Dins el curs El Flâneur a la finestra.

19.30. Casa de Cultura. Conferència Els contaminants com a vector de canvi global, de Jordi Dachs, enginyer industrial i doctor en Ciències del Mar. Dins el cicle Intel·ligència creativa.

20.00. Casa de Cultura. Conferència Què ens revela l'ADN de la gamba vermella? Actuacions a fer per garantir que aquest recurs pesquer sigui més sostenible, a càrrec de Maria Inés Roldán, professora del Departament de Biologia de la UdG.

18.00. Museu d'Història. Conferència De la resistència antifranquista a la transició, a càrrec de Joaquim Nadal, historiador i professor emèrit de la UdG. Acte paral·lel a l'exposició Damià Escuder, totes les vides.

19.00. Espai dels Amics del md'A. Conferència Debussy, precursor de la música contemporània, a càrrec de Sara Pujolràs, professora de música i directora dels cors Maragall i Xàntica.

19.00. Centre cívic Sant Narcís. Xerrada Verdi - La forza del destino. Apropament a l'òpera, a càrrec de Joan Manel Barceló, membre de l'Associació Amics de l'Òpera de Girona.

Debats

Girona

18.00. L'Estació Espai Jove. Debat Joves i mercat de treball.

Diversos

Sant Gregori

18.00. Dinamització dels itineraris saludables. Marxa nòrdica.

Girona

09.30 a 17.30. Plaça de Miquel Santaló. Celebració del Dia Mundial de la Diabetis, amb una carpa informativa per fer controls de glucèmia gratuïts i informar sobre una alimentació saludable. I a les 19.00, s'il·luminarà de color blau la façana de l'Ajuntament.

18.00. Biblioteca Carles Rahola. Projecció del documental Locos por las partículas, de Mark Levinson. Dins la Setmana de la Ciència.

20.30 i 22.30. Cinema Truffaut. Sessió de filmoteca, amb la projecció de la pel·lícula La flauta màgica. Dins el cicle d'Ingmar Bergman.

Donació de sang

Amer

17.00 a 21.00. Sala polivalent de l'antiga estació.

Efemèrides

1501. Boda d’Artur de Gal·les i Caterina d’Aragó.

El primogènit del rei Enric VII d’Anglaterra, Artur, príncep de Gal·les, es va casar amb Caterina d’Aragó, filla dels Reis Catòlics, a la catedral de Sant Pau de Londres. La boda s’havia convingut el març del 1489 pel tractat de Medina del Campo. Tot seguit, van anar al castell de Ludlow, on el príncep havia de presidir el Consell de Gal·les. L’abril del 1502, Artur, un home malaltís, va morir deixant una vídua de 16 anys i sense que el matrimoni s’hagués consumat, fet que certificaria amb una dispensa el papa Juli II perquè Caterina es pogués casar amb el príncep Enric, germà del difunt Artur.

1459.

La presència d’una gran balena a la desembocadura del Llobregat es considera una premonició de la mort del rei Alfons el Magnànim de Catalunya-Aragó.

1924.

Inauguració oficial de Ràdio Barcelona, la primera emissora de l’Estat espanyol i la tercera d’Europa.

1936.

El govern alemany d’Adolf Hitler declara nul el tractat de Versalles, signat l’any 1919.

1945.

Inici dels processos contra els criminals de la Segona Guerra Mundial a la ciutat de Nuremberg (Alemanya).

1994.

Un document del papa Joan Pau II indica que l’Església catòlica haurà de demanar perdó pels errors comesos durant els darrers mil anys.