Agenda del Pagès 2022

Agenda Gall o gallina

El Punt Avui posa a la venda a partir del dissabte 4 de desembre la 37a edició de l’Agenda del Pagès, que es podrà comprar a la majoria de llibreries i quioscos. És una agenda setmanal amb tots els consells per a la gent que treballa a pagès, però també per als aficionats a l’horticultura i la jardineria.

Aquest any t’ho expliquem tot sobre l’aviram del corral (gallines, galls, oques, ànecs, coloms i perdius),, els seus productes de qualitat, com la carn i els ous, i posant l’accent en les races més tradicionals del país, les que són en perill d’extinció i els ramaders que treballen per salvar-les i protegir-les.

A més, com cada any, hi trobaràs consells per al camp, l’hort urbà i la granja, climodiagrames, els sants, els refranys, les festes populars, les llunes, els mercats convencionals i ecològics, taules de preus i molt més!

Aconsegueix l’Agenda del Pagès al quiosc,

Pàgina de l'agenda

L'Agenda

L'edició del 2022 té en total 208 pàgines, repartides en tres grans blocs.

En el primer bloc hi ha l’agenda de l’any amb les dites populars, el calendari agrari i fiscal, les feines als camps i als horts, l’arboricultura, la jardineria, la ramaderia, l’aviram, l’apicultura, la maquinària i les fires, setmana a setmana i mes a mes.

Directori, climodiagrames, preus, recomanacions, mercats...

El segon apartat inclou un complet directori d'entitats del món agrícola i ramader, taules de preus, climodiagrames, els mercats tradicionals i ecològics als pobles de Catalunya i les festes tradicionals.

Pàgina de l'agenda
Pàgina de l'agenda

L’aviram del corral

El monogràfic de l’Agenda del Pagès 2022 està dedicat a l’aviram del corral (gallines, galls, oques, ànecs, coloms i perdius), que fa centenars d’anys que està domesticat i que ens continuen proporcionant productes de proximitat i de qualitat, com la carn de pollastre i de gall dindi, els ous o les plumes.

Les races autòctones

Les ramaderies que mantenen sistemes de producció amb races autòctones d’aviram en perill d’extinció contribueixen a preservar la biodiversitat i el patrimoni. Per donar relleu a la feina d’aquestes ramaders n’hem entrevistat a nou d’arreu del país, que ens expliquen la seva feina amb espècies de gran valor com el pollastre i capó del Prat, la gallina empordanesa, la gallina Flor d’Ametller, la gallina Pairal Catalana, la de Menorca, l’oca empordanesa, el colom de vol català o la perdiu roja de cacera.

Pàgina de l'agenda