Agenda del Pagès 2023

Agenda Gall o gallina

El Punt Avui posa a la venda a partir del dissabte 10 de desembre la 38a edició de l’Agenda del Pagès, que es podrà comprar a la majoria de llibreries i quioscos. És una agenda setmanal amb tots els consells per a la gent que treballa a pagès, però també per als aficionats a l’horticultura i la jardineria.

Aquest any t’ho expliquem tot sobre els cavalls, les egües, els mulats i els rucs, dels quals se’n fa un repàs històric, des de la seva domesticació fins a l’actualitat. En el dossier es posa especial èmfasi en les races autòctones, com el cavall pirinenc català, el guarà català o el cavall menorquí, entre d’altres.

A més, com cada any, hi trobaràs consells per al camp, l’hort urbà i la granja, climodiagrames, els sants, els refranys, les festes populars, les llunes, els mercats convencionals i ecològics, taules de preus i molt més!

Aconsegueix l’Agenda del Pagès 2023 al quiosc.

Pàgina de l'agenda

L'Agenda

L'edició del 2022 té en total 208 pàgines, repartides en tres grans blocs.

En el primer bloc hi ha l’agenda de l’any amb les dites populars, el calendari agrari i fiscal, les feines als camps i als horts, l’arboricultura, la jardineria, la ramaderia, l’aviram, l’apicultura, la maquinària i les fires, setmana a setmana i mes a mes.

Directori, climodiagrames, preus, recomanacions, mercats...

El segon apartat inclou un complet directori d'entitats del món agrícola i ramader, taules de preus, climodiagrames, els mercats tradicionals i ecològics als pobles de Catalunya i les festes tradicionals.

Pàgina de l'agenda
Pàgina de l'agenda

Cavalls, egües, mulats i rucs

El monogràfic de l’Agenda del Pagès 2023 està dedicat als cavalls, les egües, els mulats i els rucs. El bestiar de peu rodó  sempre havia tingut un paper molt important en l’agricultura i la ramaderia de les nostres comarques. Als anys seixanta del segle passat va començar a baixar fruit de l’aparició de la maquinària agrícola, acompanyada de la implantació  de la ramaderia intensiva i la popularització de la carn de pollastre i porc.

Les races autòctones

Les races autòctones que presentem al monogràfic, com el cavall pirinenc català, el cavall mallorquí o el burro català, han experimentat una remuntada quant a cens d’animals i d'explotacions, fet que ha donat aire i esperança al sector.

Pàgina de l'agenda