Opinió

opinió

Dilapidant el patrimoni municipal de Sarrià

La decisió de cedir terrenys per al Centre de Visitants sembla injustificada

No podem cobrir les necessitats del Consell

Si res no ho impedeix, si els veïns i veïnes no ho impedeixen, Sarrià de Ter acollirà a partir del 2010 el Centre de Visitants del Gironès, projecte impulsat per l'àrea de Turisme del Consell Comarcal. La notícia, aparentment positiva és, a criteri nostre, una de les pitjors d'aquest mandat, no tant pel projecte del Centre de Visitants sinó per l'espai on es preveu que s'emplaci: al sector Cobega, a peu d'autovia i al mateix espai on es preveia completar el nou Centre Cultural que havien de formar la nova biblioteca Emília Xargay, un auditori, una sala d'exposicions, una sala museu i l'arxiu històric, un projecte cultural integral que donava resposta a necessitats presents i futures del poble. Ara aquest projecte està pràcticament sentenciat.

La decisió del govern municipal de cedir gratuïtament al Consell Comarcal del Gironès 1.081 m² per al Centre de Visitants ens sembla injustificada, precipitada i mancada de visió, i respon només a la immediatesa d'un projecte i a la manca de visió de futur. A nivell econòmic, aquesta decisió ens sembla poc mesurada. Se cedeix gratuïtament una superfície per a equipaments públics, cessió que té un valor econòmic que podríem aproximar en uns dos milions, tenint en compte la repercussió del solar i el cost de l'estructura ja feta, diners del poble que s'esfumen... Quin retorn econòmic tindrà Sarrià de Ter? S'han elaborat prèviament a la decisió un informe i una memòria econòmica? Molt ens temem que no. Políticament aquesta decisió la trobem equivocada en el fons i en la forma. No es tracta de triar entre la cultura i el turisme; de fet, ambdós són vasos comunicants que han de retroalimentar-se, però caldria preguntar-nos: es pot permetre Sarrià de Ter perdre l'espai previst per als equipaments culturals del poble per emplaçar-hi un equipament de promoció del turisme del Gironès? Des de la perspectiva de Sarrià, pensem que si no tenim les nostres necessitats presents i futures cobertes, no podem cobrir a un preu tan elevat les necessitats del Consell Comarcal.

Però l'error, a criteri nostre, també és en la manera com s'ha pres la decisió. Sense informació prèvia, ja no als veïns i veïnes, ni tan sols al nostre grup: ni una reunió, ni una trucada, ni un comentari del govern al nostre grup... Des del PSC de Sarrià de Ter considerem que el govern municipal pren una decisió equivocada; naturalment, la nostra visió i prioritats són unes altres, i legítimament les exposem. I finalment confirmem que el govern actua amb pressa i precipitadament, però no sabem per arribar on, més enllà de la primavera del 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.