Processó de l'Encontre a Flix

El càntir de la samaritana

A la Ribera d'Ebre moltes poblacions celebren processons de l'Encontre, que simbolitzen el retrobament de la Mare de Déu amb Jesús ressuscitat. A Flix, aquesta processó presenta la particularitat de la participació de la samaritana.

Conversió

Quan comença la processó, la figura de la samaritana, que simbolitza una vida en pecat, acompanya els armats. En arribar a la plaça Major, la samaritana recita les Desmes i a continuació trenca el càntir, en un acte que simbolitza la seva conversió i el rebuig a la vida passada. Tot seguit, continua la processó, però ara, la samaritana ocupa un lloc destacat al costat de la Custòdia. Els nens esperen amb delit el moment del trencament del càntir, perquè es diu que aconseguir un tros d'aquest fang porta bona sort.

Aquesta és la processó més curta de la Setmana Santa de Flix, i també la darrera ocasió per veure els armats, que, abans de la processó, ofereixen una exhibició a la plaça de l'Església.

Horari

12 h.

Recorregut

Pl. de l'Església, carrer Major, plaça Major, carrer Gombau, carrer València i plaça de l'Església.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a