Els veïns de Gerri de la Sal es queixaran a Montilla «pel tracte rebut» per part del conseller Nadal

L'associació Lo Pedrís, del Pallars Sobirà, farà arribar per carta al president de la Generalitat, José Montilla, i al síndic de greuges, Rafael Ribó, el seu descontentament pel tracte rebut del conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, durant una reunió que va tenir lloc el dia 20 d'abril al departament. Els veïns de Gerri de la Sal afirmen que el conseller els va cridar i fins i tot es pensaven que agrediria una de les veïnes.

Lina Ratia, veïna de Baix Pallars, explica que volien explicar-li la seva proposta per a la variant de Gerri de la Sal i demanar-li que fes d'interlocutor amb el Ministeri de Foment. Ratia hi afegeix que, després de tres hores de viatge des del pallars, Nadal no els va dedicar ni 30 minuts, que no van rebre un tracte correcte del conseller i que els va dir frases com: «A mi no em toqueu els ous.»

Els membres de l'associació que van assistir a la reunió expliquen que després de tres hores de viatge per anar de Gerri de la Sal (Pallars Sobirà) fins a Barcelona la reunió no va durar ni mitja hora. Ratia, present a la reunió, diu que «el conseller estava fet una fúria» i que els va arribar a dir alguna frase una mica pujada de to. Els quatre membres de l'associació que estaven a la reunió asseguren que miraven amb incredulitat el comportament del conseller.Ratia afegeix que l'únic que volien demanar al conseller Nadal és el seu suport per anar al Ministeri de Foment, titular de la via i responsable del projecte de variant, i que fos el seu interlocutor. Els veïns de Baix Pallars demanen que la futura variant prevegi un enllaç nord per als pobles del municipi per tal que no queden aïllats de la principal via de comunicació comarcal, a més d'evitar que el nucli de Compte desaparegui.Ratia explica que va ser quan la veïna de Compte va ensenyar una fotografia antiga del poble que desapareixerà quan el conseller va començar a cridar, a aixecar-se de la cadira, gesticular i «es va posar fet una fúria». Lina afegeix, que quan el conseller es va asserenar, va començar a revisar papers que tenia sobre la taula i a mirar el mòbil i no feia atenció a les explicacions i raonaments dels veïns.«Fonts del Departament de Política Territorial han explicat que els 30 minuts de reunió és el temps mitjà que el conseller dedica a les reunions amb alcaldes o entitats. També han negat que el conseller Nadal insultés ningú durant el decurs de la reunió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.