la crònica

Dues manifestacions unitàries

Contra la crisi, unió sindical! Ho van proclamar els de Comissions Obreres i de la UGT. Quan la manifestació grossa, venint de Correus, va arribar a la cruïlla del carrer Sèquia amb la Gran Via de Jaume I, al costat de la plaça de la Constitució eren esperats pels de la manifestació alternativa. Els van increpar amb improperis sindicals i polítics, i els van xiular. Els serveis d'ordre de la manifestació grossa ho van controlar i van introduir aquella consigna amb l'esperança de trobar un càntic unitari. Res!

Els alternatius, convocats per la CGT, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i la IAC-Intersindical Alternativa de Catalunya (USTEC-STEs, CATAC, CATAC-CTS, FTC, CAU, FSESF) se'n van riure. Ja fa anys que van pel seu compte i, quan es manifestaven junts, anaven separats. Els alternatius s'havien concentrat a la Rambla per anar en manifestació fins a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona a fer-hi una acció: van emparedar la porta de la institució empresarial amb caixes de cartró plenes de reivindicacions obreres, econòmiques, polítiques i socials, i crítiques per la seva aliança amb «la Caixa», Caixa Girona i la casa reial espanyola. Entre els alternatius destacaven anarquistes, ínclits membres de les CUP i Maulets, i històrics independentistes: Joan Daunis, Enric Stern, Jaume Roura, Xavi Díez... «Marxem de pressa, si no ens volem barrejar amb aquests de la UGT i de Comissions.»

De la manifestació grossa, la de la UGT i CCOO, se'n podria dir l'oficial. M'explico: vam veure-hi gent del PSC, com ara el diputat Àlex Sàez acompanyat pels joves de la JSC. I d'ERC, com ara el diputat Pere Bosch, el president intercomarcal, Josep Carrapiço, i regidors de Girona. I d'ICV, com ara Joan Boada, Joan Olòriz, Lluís Postigo, Nuri Terés i Albert Quintana...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.