La Fundació Vila Casas, Eudald Carbonell, Bienve Moya i Octavi Serret, premis nacionals de cultura

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca) va fer públics ahir quatre nous premis nacionals de cultura: la Fundació Vila Casas, Eudald Carbonell, Bienve Moya i Octavi Serret.

El Premi Nacional de Patrimoni Cultural distingeix enguany la Fundació Vila Casas per la seva «important aposta cultural, social i educativa, que es tradueix en una filosofia de rehabilitació del patrimoni arquitectònic i visual del país». La darrera aportació que ha fet la institució que presideix el mecenes Antoni Vila Casas és la reconversió de Can Framis, al 22@ barceloní, en un museu de pintura catalana contemporània.

Eudald Carbonell ha rebut el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica «per la seva aportació subtil i reflexiva a la interpretació dels orígens de l'espècie humana, la creació d'un sistema d'anàlisi de la tecnologia prehistòrica i el reconeixement de l'antic poblament de la península Ibèrica a Atapuerca».

Els 24 membres del jurat també han decidit concedir el Premi Nacional de Cultura Popular a Bienve Moya «per la continuada tasca de recerca, difusió i recreació del patrimoni de la cultura immaterial catalana, especialment pel que fa a l'anàlisi de les llegendes, el teatre, el circ, la música tradicional i el calendari festiu». Moya ha desplegat el seu activisme en ciutats com Granollers, Barcelona i especialment Vilanova i la Geltrú.

Per últim, el Premi Nacional de Projecció Social de la Llengua Catalana aquest any és per a Octavi Serret, «per la tasca com a llibreter a Vall-de-roures, al Matarranya, a la Llibreria Serret, des d'on promou escriptors catalans, i fomenta l'edició i difusió de la literatura ebrenca i dels autors vinculats a les Terres de l'Ebre i a l'Aragó catalanòfon».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.