Amb Txigrinski ja hi són tots

Txigrinski agraeix l'esforç i espera «no decebre ningú»

Tindrà una clàusula de 100 milions i durà el 21 que deixa Hleb

Pels volts de la una del migdia, Dmitro Txigrinski i Joan Laporta signaven el contracte que convertien el defensa ucraïnès en blaugrana per les pròximes cinc temporades. «Espero estar preparat per suportar la pressió. El meu únic interès és estar a l'altura i no decebre ningú», assegurava minuts després el defensa tan reclamat per Guardiola en la seva presentació davant la premsa. Txigrinski, que tindrà una clàusula de rescissió de 100 milions d'euros, va admetre que en algun moment d'aquest estiu va donar per perduda la possibilitat de sortir d'Ucraïna: «No ha estat fàcil, però finalment s'ha complert un somni que es va complicar molt. L'interès del Barça ha estat tan costant, que tot ha acabat bé.» El central, que durà el dorsal 21 que la temporada passada va portar Hleb, va agrair al Xakhtar que acceptés el traspàs: «Ho vaig fer sempre de manera individual i privada, no pública, per evitar pressions o escàndols.» Diu que va jugar la prèvia de la Champions (circumstància que li impedirà disputar la màxima competició internacional aquest curs) com a gratitud al club ucraïnès: «No m'hi podia negar. Allà m'ho han donat tot i són una gran família.» Txigro creu que no tindrà problemes per adaptar-se al joc blaugrana: «El Xakhtar té una filosofia semblant a la del Barça. Li agrada tocar la pilota i tenir sempre el control.» El defensa, que quan se li va demanar un referent en el joc va esmentar l'exblaugrana Laurent Blanc, va dir que havia parlat amb Guardiola «de qüestions tècniques» i que la intenció de tots dos és començar a entrenar-se com més aviat millor per tenir una integració ràpida. Tot i això, Txigrinski no estarà disponible fins a la setmana vinent. Després de veure com ahir els seus companys guanyaven l'Sporting, avui al matí a primera hora marxa al seu país per concentrar-se amb la seva selecció per als partits que ha de jugar contra Andorra i Bielorússia.

Laporta, satisfet.

El president va admetre que si les negociacions s'havien allargat massa és perquè era un «home prioritari»: «La nostra primera opció per reforçar la defensa era Txigrinski. La segona, Txigrinski. I la tercera, Txigrinski», va dir. Respecte a les qualitats de l'ucraïnès, Laporta va voler destacar «la seva professionalitat i com sap aguantar la pressió. Ho va demostrar jugant l'última final contra nosaltres.» Per la seva banda, Txiki Begiristain va admetre que Guardiola havia estat clau en l'arribada de l'ucraïnès: «El Xakhtar és un club que paga molt i que no vol vendre les seves estrelles. Això ens va obligar a canviar l'objectiu. Vam buscar un lateral, però al final vam tornar a la idea inicial. Txigrinski és un jugador difícil de trobar. És tècnic i té molts recursos. Sap treure la pilota i va molt bé de cap.» Igual que el tècnic, creu que s'ha fet un gran fitxatge: «És una posició molt complicada. El mercat no et dóna centrals com aquest, que ens donin sortida de pilota i que puguin jugar com nosaltres.» El fet que no pugui jugar la Champions no és cap problema per a Txiki: «Té 22 anys i confiem que ens donarà un gran rendiment.» Txigrinski va acabar la seva intervenció assegurant que s'esforçarà «al màxim» per aprendre «com més aviat millor» l'idioma i accelerar la seva integració «a l'equip i a la ciutat.» Té cinc anys al davant.


Txiki: «El mercat no et dóna centrals com aquest. Té 22 anys i ens donarà un gran rendiment»


Laporta: «La primera opció per a la defensa era Txigrinski; la segona, Txigrinski, i la tercera, Txigrinski»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.