tomb de ravals

Rafael Dalmau, editor

Diumenge vinent, dia 18, tindrà lloc, al Museu d'Història de Catalunya, l'acte commemoratiu del 50è aniversari de l'editorial Rafael Dalmau. Em plau felicitar-los, de bon començament, com a amics. Amb el Rafael –nét del fundador d'aquesta empresa familiar– i l'Eulàlia, hem compartit, la Montsant i jo, no poques estones de conversa, projectes, taules rodones, emocions a la plaça, algun llibre que no acabo d'escriure mai i un objectiu comú de construcció nacional des de la cultura i l'associacionisme militant. Potser no em caldria afegir-hi res més. Però dono un cop d'ull a les prestatgeries de l'habitació, plena de llibres, des d'on escric ara i observo, aquí i allà, títols importants en la meva trajectòria personal com a investigador i dinamitzador cultural. Una bona pila d'Episodis de la Història, que tracten de temes tan diversos com la Comuna del Camp, la pesta, el Carrasclet, l'anarcosindicalisme o la barretina –aquest encara no l'he llegit– o diversos volums sobre història medieval, moderna o contemporània, com els dedicats al catarisme, Felip V o els lluitadors antifranquistes Massana i Caracremada, per esmentar-ne alguns. Obres cabdals en el món de la cultura popular com els dos volums del Món Casteller. I d'altres molt properes geogràficament com les dedicades a Falset, sobre llops i bandolers o la Guerra Civil al Priorat. O la més recent Flora de la Serra de Montsant i la històrica Guia itinerària de les Muntanyes de Prades i Serra la Llena.

I és que l'editorial Rafael Dalmau té una sòlida trajectòria de servei a la cultura i el país, que ha possibilitat la publicació de prop de 800 títols. És exemple de compromís i d'esforç personal que mereix tot el nostre reconeixement. Perquè, a banda de considerar-los amics, hem crescut en el coneixement gràcies a la seva bona feina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.