L'alcalde de Tortosa acusa el president Montilla de «llançar la tovallola» en el cas de Lear

Bel reclama accions contundents per millorar la situació econòmica de l'Ebre

Després de la massiva manifestació de dissabte, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va explicar ahir en una entrevista radiofònica a què es degut el sentiment d'abandonament de les Terres de l'Ebre. «Hi ha un problema greu en la inversió pública, ja que l'Estat espanyol ha desaparegut completament de l'Ebre», va explicar. Segons Bel, la manca d'inversions al territori, així com la falta d'intenció política de buscar sortides, provoquen la sensació de frustració. En aquest sentit, el líder convergent es va referir a les paraules de José Montilla a la sessió parlamentària de dimecres, i va acusar el president de «llançar la tovallola» i de veure Lear com si fos un cas perdut. D'altra banda, Bel va manifestar que, si finalment Lear tanca, es produiran efectes greus en l'economia global del territori, ja que els treballadors deixaran de percebre més d'un milió d'euros al mes. Per això va reclamar que s'exigeixi a Lear un pla social per formar i recol·locar els treballadors, i també va demanar que, si la multinacional nord-americana no ha rebut ajuts públics, es posin els diners a disposició de la indústria ebrenca per evitar nous expedients de regulació.

El cas de Lear, però, és només la gota que ha fet vessar el got, ja que la indignació de la gent de l'Ebre ve de lluny: «Al llarg dels darrers anys, s'haurien hagut de realitzar accions per implantar la indústria al territori, però això no ha passat», va lamentar Bel. En aquest sentit, l'alcalde va fer autocrítica i va reconèixer que si les administracions del territori s'haguessin fet sentir prou «ara no estaríem on estem». Per millorar la situació, el batlle va reclamar més sòl industrial i línies d'ajut específiques per al territori. En referència a la proposta del conseller Huguet, no va valorar negativament la implantació de crèdits tous per a les empreses, tot i que va assegurar que aquesta no és la solució. «Les Terres de l'Ebre no necessiten mesures que rentin la cara, necessiten accions estructurals», va declarar.

LES FRASES

«L'Estat ha desaparegut completament, a les Terres de l'Ebre»
«Predomina un sentiment de frustració i ràbia, però no ens podem quedar amb això, hem de mirar endavant»
«Si els ajuts no han arribat a Lear, ara és el moment de posar-los a disposició del teixit industrial de l'Ebre»
«No volem mesures que rentin la cara al territori, necessitem accions estructurals i urgents»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.