CCOO declara la «guerra» al govern de Cabrils per la «nefasta» gestió de personal

Denuncia la passivitat davant dos casos d'assetjament, el desgavell en les hores extra i irregularitats en la contractació

«L'Ajuntament de Cabrils és el que pitjor governa en matèria de personal del Maresme i és conscient que ha obert una guerra amb nosaltres.» Així de contundent es va mostrar ahir el secretari general de la federació de serveis i administracions públiques (FSAP) de CCOO, Toni Cubel, que ahir no es va estar de qualificar de «cabdillista» l'alcalde, Joaquim Colomer. L'incompliment de tota la normativa de prevenció de riscos laborals que per llei hauria de respectar és només l'inici d'un seguit d'irregularitats que, segons el sindicat, van més enllà: el desgavell en l'execució d'hores extra, irregularitats en els processos de selecció, menyspreu cap al comitè de treballadors i, fins i tot, passivitat davant de dos casos d'assetjament sexual en la policia local.

Segons Sílvia Cegarra, secretària de salut laboral de la FSAP de CCOO, en aquesta darrera qüestió l'Ajuntament, en lloc de seguir el que determina la llei de polítiques d'igualtat entre homes i dones i obrir una investigació per determinar qui és el presumpte assetjador, va decidir acomiadar una de les agents que van denunciar els fets als jutjats. «A l'altra policia no l'han pogut fer fora perquè és funcionària de carrera, però a canvi ha rebut un assetjament laboral terrible amb la permissivitat del consistori, que no ha fet res per evitar-ho», hi va afegir Cegarra, que també lamenta que el govern actual hagi decidit fer tornar a la feina el presumpte autor dels assetjaments i, fins i tot, promocionar-lo laboralment.

El descontrol en la realització d'hores extra es justifica, segons CCOO, en el fet que el consistori ha permès que un treballador cobri aquest concepte a la nòmina mentre estava de vacances, un fet que el sindicat ja va denunciar a la Inspecció de Treball de la Generalitat a l'agost. Pel que fa a les irregularitats en la contractació de nou personal, les queixes es focalitzen sobretot en la figura del nou secretari municipal accidental, ja que, segons Toni Cubel, es troba en una situació il·legal. «No s'ajusta a la legalitat i la direcció general d'Administració Local de la Generalitat ja ha enviat quatre requeriments a l'alcalde perquè deixi sense efecte aquest nomenament», va explicar. Les diferències entre el govern municipal i els representants dels treballadors s'han acabat de trencar amb l'obertura d'un expedient disciplinari a cinc dels delegats per haver abandonat de manera injustificable el lloc de treball i per haver incomplert l'horari. Segons Cubel, l'únic que feien era reunir-se amb ell mateix per planificar actuacions davant l'actitud de menyspreu de l'Ajuntament. «Sempre ens hem caracteritzat per buscar l'acord i pactar, però fins que no es retirin els expedients no ens tornarem a seure a negociar res», va assegurar.

Colomer nega totes les acusacions

LL.M.
L'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer (PSC), es va afanyar ahir a negar punt per punt totes les acusacions que havia fet CCOO. De fet, assegura que va ser el sindicat el que va desconvocar la darrera reunió, en la qual s'havien de tractar alguns dels temes que ahir es van fer públics. Sobre l'obertura d'expedients, l'alcalde assegura que els delegats van marxar del seu lloc de feina «tres o quatre hores» sense dir-ho a ningú. Tot i admetre que abans de la moció de censura els treballadors van arribar a un preacord sobre el nou conveni col·lectiu en què es preveia la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals, Colomer va assegurar que el text, a banda de no disposar dels informes jurídics pertinents, era «inviable i hipotecava l'Ajuntament». «Em pregunto quin seguiment en feia l'anterior govern», lamenta l'alcalde. Pel que fa a l'assetjament sexual, manté que els jutjats han tancat el cas per falta de proves. Finalment, considera que el nomenament del secretari accidental s'ha fet seguint les recomanacions de la mateixa Generalitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.