Administracions

MONTSIÀ

Irregularitats en la gestió de l'ens comarcal

La sindicatura detecta incidències en la contractació de personal i d'obres

La Sindicatura de Comptes ha detectat diverses irregularitats de tipus comptable i de compliment de la legalitat en els comptes anuals del Consell Comarcal del Montsià referents a l'exercici del 2008. Segons l'informe, aprovat pel ple de la sindicatura el 9 de desembre del 2010, l'ens comarcal hauria contractat personal sense oferta pública d'ocupació, ni procediment de selecció. L'informe també indica que, durant aquest exercici, dos contractes de serveis es van adjudicar sense un procediment obert i que quatre subvencions es van atorgar de manera directa, sense concurrència pública, quan existien altres potencials aspirants a rebre-les.

L'informe també posa de manifest que el Consell no disposa d'una relació de llocs de treball i que la plantilla del 2008 no va ser publicada en el DOGC. A més, l'oferta pública d'ocupació per l'exercici va ser aprovada pel president, Alfons Montserrat (ERC), que governa en pacte amb el PSC, i no pel ple.

L'actual gerent del Consell, Míriam Galindo, va treure importància a l'informe assenyalant que en les conclusions finals la sindicatura només fa recomanacions, i va aclarir alguns aspectes. “És cert que no s'ha fet oferta pública de llocs de treball, perquè durant el 2008 no es van crear places. Els contractes van ser de substitucions i plans d'ocupació”, va assenyalar. A més, Galindo va remarcar que la sindicatura parla d'incidències i no d'irregularitats. Per la seua banda, l'expresident comarcal Alfons Montserrat també es va defensar assegurant que no hi ha cap actuació aprovada pel Consell que tingués un informe desfavorable de l'interventor. “Si hi ha irregularitats són més tècniques que polítiques”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.