L'Ajuntament confirma que multarà U2, però encara no ha decidit l'import

Les actes de la Guàrdia Urbana revelen reiterats incompliments de la llicència concedida per als assajos

L'Ajuntament de Barcelona farà públiques la setmana vinent les conclusions de l'anàlisi jurídica de les actes d'inspecció que la Guàrdia Urbana va aixecar entre el 15 de juny i el 2 de juliol, responent a les queixes dels veïns dels voltant del Camp Nou, per l'excessiu soroll que provocaven els assajos del grup U2 i per la durada d'unes proves musicals que començaven a quarts de nou del vespre i s'allargaven fins gairebé la mitjanit. Portaveus municipals van avançar ahir que els serveis tècnics del districte de les Corts estan analitzant encara «el resultat de les actes per veure de quina manera s'incoa l'expedient sancionador». També van detallar que al llarg de disset dies els agents de la policia local van realitzar dos tipus de comprovacions a tots els carrers que envolten les instal·lacions del Futbol Club Barcelona: sonometries i control dels horaris. «Hi ha hagut incompliments i, per tant, s'obrirà un expedient sancionador», han assegurat des del consistori, tot i afegir que «queda per determinar la quantia de la sanció».

Llicència excepcional

L'import de la ja segura multa dependrà de les magnituds en què es van superar les condicions establertes en la «llicència excepcional» que el consell municipal de les Corts va expedir a l'empresa promotora dels concerts –Live Nation España SAU– el 25 de juny, deu dies després d'haver començat les proves de so i els assajos del 360º Tour.

En l'autorització s'estableix que «caldrà complir l'ordenança general de medi ambient urbà de Barcelona en què fa referència a la zona de sensibilitat acústica. Segons l'ordenança la zona de sensibilitat acústica de la ubicació dels assaigs és zona III i no es poden sobrepassar els 70 decibels». A més, el districte també va posar per escrit com a requisit que la banda de Bono havia de realitzar les proves musicals entre les 10 del matí i les 10 de la nit.

La llicència, a la qual ha tingut accés aquest diari, presenta una peculiaritat. Està signada pel cap del departament de serveis jurídics del consell municipal, Pedro Serra, en data de 25 de juny, a partir d'una resolució de la gerent, Gemma Arau, però inclou els assajos realitzats el dia abans. «Aquesta llicència és exclusivament pels dies 24, 25, 26, 27, 28 i 29 de juny», recull el document oficial.

Els responsables de l'Ajuntament no han volgut concretar l'abast dels incompliments de les condicions de l'autorització registrats per la Guàrdia Urbana, tot i que les mesures de so realitzades recullen de manera reiterada, segons algunes fonts, nivells propers als 80 decibels més enllà de les deu de la nit, quan la normativa redueix el límit de soroll permès a 60 decibels. També han eludit pronunciar-se sobre si l'expedient sancionador tindrà en compte els deu dies durant els quals el grup irlandès va preparar l'arrencada al Camp Nou de la seva gira mundial sense disposar de cap permís municipal.

L'ordenança estableix, amb caràcter general, tres tipus de sancions: en el cas d'infraccions considerades lleus, una multa de fins a 1.803,04 euros; si s'avaluen com a greus, l'import pot ascendir als 9.015,18 euros, i pel que fa a les situacions molt greus, la sanció arriba fins als 15.025,30 euros. Des de l'Ajuntament no s'ha aclarit si la reiteració en els incompliments influirà en la determinació de la gravetat dels fets denunciats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.