Medi ambient

4.227 signatures a favor de l'MTC

Quatre plataformes veïnals vertebren el suport social de la comarca a la candidatura d'Ascó

Els col·lectius que han recollit les signatures a favor de la candidatura d'Ascó són la plataforma Acció, Solidaritat, Compromís i Oportunitat (ASCO); el Grup Veïnal Ribera d'Ebre; el col·lectiu Volem Viure a Riba-roja d'Ebre, i la plataforma veïnal Volem Viure a Flix. De fet, és la primera vegada que la plataforma flixenca es manifesta tan clarament a favor de la candidatura d'Ascó a l'MTC, ja que fins ara només s'havia limitat a organitzar actes informatius i xerrades amb experts en gestió de residus nuclears, o amb el mateix alcalde de Borssele, la població on hi ha l'MTC holandès. En total, es van entregar 4.227 signatures, que, segons els promotors de la campanya, han estat «recollides íntegrament» a la Ribera d'Ebre.

L'acte d'entrega de les signatures va tenir lloc a la sala de plens de l'ajuntament, la mateixa en què el 26 de gener es va aprovar la candidatura d'Ascó al magatzem nuclear. En aquest sentit, a l'acte també hi va assistir un públic força nombrós, però ahir no hi havia cap detractor del projecte, i un centenar de persones omplien el saló de sessions. El portaveu de la plataforma ASCO, Jaume Ferrús, va assenyalar que continuaran recollint signatures. «Confiem poder arribar a les 4.500 en els propers dies», va dir, tot afirmant que aquesta campanya «ha demostrat el consens social» que hi ha a la comarca al voltant de l'MTC. Amb el mateix argument va expressar-se l'alcalde d'Ascó. Així, Rafael Vidal, que va agrair la implicació dels veïns «que han signat amb el seu DNI», va assenyalar que les signatures confirmen que el projecte té «un consens social més que suficient, també a la comarca». «Sabíem que quan vam prendre la decisió en el ple [l'aprovació de la candidatura d'Ascó] recollíem aquest consens al nostre poble», va afirmar.

«El ‘sí' és més silenciós»

G.M. / ACN

A més d'entregar les signatures, els membres de les quatre plataformes veïnals van repartir entre els assistents a l'acte un full informatiu que destacava els suposats beneficis econòmics i socials que portarà l'MTC a Ascó i la Ribera d'Ebre: llocs de treball, un parc empresarial i un centre tecnològic. En declaracions recollides per l'ACN, el portaveu de la plataforma ASCO, Jaume Ferrús, va reiterar que el magatzem nuclear és una instal·lació «segura», així com una «molt bona oportunitat» per a la comarca i tot el territori. El portaveu veïnal, que va explicar que han demanat una entrevista amb el Ministeri d'Indústria, va admetre que el «no» a l'MTC té més ressò que el «sí» al magatzem nuclear. «El ‘sí' és més silenciós però hi és, i ho hem demostrat», va dir. Aquest diumenge al vespre, un dels col·lectius contraris a la candidatura a l'MTC, el grup intercomarcal Veïns d'Ascó, van tornar a tallar l'eix de l'Ebre (C-12).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia