Medi ambient

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Hostalets de Pierola rebrà residus quan l'Elena estigui plena

Serà temporal, mentre es tria el nou abocador metropolità

La pedrera Berta, entre les candidates

L'abocador de l'Ecoparc 4 dels Hostalets de Pierola (Anoia) rebrà les bales de residus que fins ara es porten a l'abocador Elena, un cop que aquesta instal·lació de Cerdanyola arribi al juny a la seva màxima capacitat. Així ho ha explicat a El Punt el gerent de l'Entitat del Medi Ambient, Carles Conill, que assegura que serà una mesura temporal fins que la Generalitat no triï el nou dipòsit metropolità per tal de dur-hi les bales amb residus d'ecoparc. Conill diu que l'elecció del nou dipòsit s'haurà de fer tenint en compte que sigui apte per rebre residus d'ecoparc, que s'hagi de restaurar i que la seva ubicació no provoqui molèsties. Segons Conill, a l'àrea metropolitana hi ha tres abocadors que compleixen aquests requisits. Aquest diari ha pogut saber que dos d'aquests són l'argilera d'Almar de Cerdanyola i la pedrera Berta del Papiol –totes dues limítrofs amb Sant Cugat.

El PSC, també en contra

A Cerdanyola, l'oposició al projecte d'Almar té el suport de dues plataformes ciutadanes i del govern de Bellaterra, així com del PP, ERC i CiU. I des d'ahir, també s'hi ha afegit el PSC, que assegura que la ciutat ja té prou abocadors de residus d'ecoparcs i vol que la Generalitat faci un pla de redistribució “equitatiu i equilibrat” d'abocadors del país.

Pel que fa a la pedrera Berta, l'Ajuntament del Papiol fa més d'una dècada que s'oposa que s'hi duguin residus d'ecoparc. Però la sentència del Tribunal Suprem del febrer de l'any passat que autoritza l'empresa FCC a omplir el clot amb residus d'ecoparc, ho torna a fer viable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.