Medi ambient

Urbanisme diu que la desforestació de la Molina és il·legal

Salvem la Molina ha presentat una querella criminal contra l'Ajuntament anterior

Hi ha set denúncies més

El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, ha manifestat que la desforestació del camí de les Aigües, al municipi d'Alp, denunciada per la via administrativa i per la penal per part de la plataforma Salvem la Molina és una infracció urbanística molt greu i obliga la propietat a restablir la legalitat. De fet, s'ha pronunciat al requeriment que la plataforma va fer-li perquè faltaven pocs dies perquè el POUM d'Alp havia de tornar a la comissió d'Urbanisme de Girona per a l'aprovació definitiva. Havia quedat sobre la taula en espera de l'aclariment d'aquests fets que han estat objecte d'una querella criminal presentada per l'entitat. L'advocat de la plataforma, Pablo Feu, ha indicat que tot plegat avala que el POUM pretenia legalitzar aquesta infracció i demostra que està viciat de nul·litat de ple dret. Feu recorda que és el primer pronunciament d'Urbanisme sobre les vuit denúncies presentades. Ara falta que ho faci sobre les altres, que fan referència a altres infraccions a la Molina.

La plataforma ho demanarà per escrit, tal com va fer al juliol pel camp de futbol amb què l'Ajuntament anterior a l'actual volia justificar la desforestació sobre la qual ara s'ha pronunciat Urbanisme. Per Feu, la instrumentalització del POUM com a mecanisme de legalització d'infraccions urbanístiques pot ser encara més evident i més important. El president de la plataforma, Víctor Garcia, insisteix que el pronunciament de la direcció general avala les seves denúncies i en fer evident que hi ha moltes coses mal fetes al municipi d'Alp pel que fa a creixement urbanístic. “Aquest informe aclareix per què hi havia tanta pressa al consistori anterior per aprovar el POUM”, indica.

L'entitat també presenta dos escrits davant la direcció general d'Urbanisme i la comissió d'Urbanisme en què sol·licita que es revoqui l'acord d'aprovació definitiva del POUM d'Alp perquè dóna validesa, entre altres coses, a un instrument de planejament que conté una previsió viciada de nul·litat de ple dret com diu Serra.

LES XIFRES

8
són les denúncies sobre irregularitats
urbanístiques a la Molina que ha presentat la plataforma.
83.000
són els metres cúbics de terres que
s'han abocat al camí de les Aigües de la Molina desforestat.

Moviments de terres

La infracció que ara ha resolt el director general afecta un sector de bosc classificat com a no urbanitzable d'especial protecció. Salvem la Molina denuncia el moviment de terres amb alteració de l'orografia del terreny, la tala massiva i indiscriminada d'arbres i el dipòsit incontrolat de runes i residus de la construcció. Diu que continua treballant per aturar la manifesta intencionalitat de legalitzar actes irregulars mitjançant el POUM i també perquè es mantinguin els espais verds públics, dominis esquiables i zones no edificables de la Molina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.