Infraestructures

Salou / Cambrils

Un furt deixa el servei de tren set hores sense circular

El tall del subministrament elèctric va obligar Adif a habilitar autocars per fer el trajecte entre Salou i Cambrils

Va afectar uns 1.600 usuaris de regional i 900 de llarga distància

Un acte vandàlic va provocar, ahir, la primera gran avaria amb els trens regionals gestionats per la Generalitat de Catalunya. El robatori de vuit contrapesos del sistema d'electrificació a l'alçada de Vilafortuny va provocar que, poc després del migdia, caiguessin 420 metres del fil de contacte, amb el conseqüent tall de subministrament elèctric. El resultat va ser la interrupció del servei entre Salou i Cambrils durant gairebé set hores. Es van veure afectats deu trens de llarga distància de la línia que cobreix el trajecte València, Tarragona i Barcelona, i set més de l'R16 de regionals, dins dels quals es va informar de la incidència.

Renfe va habilitar un servei de 40 autocars per fer per carretera el tram afectat. Els 900 passatgers afectats del servei de llarga distància havien de baixar del tren a Tarragona i, després d'un viatge amb autobús, hi tornaven a pujar a l'Aldea. Els 1.600 usuaris dels regionals van fer el mateix sistema de transbord durant les sis hores i tres quarts del tall, però entre Salou i Cambrils. La interrupció del servei va començar quan faltaven cinc minuts per tres quarts d'una del migdia i es va restablir poc abans de dos quarts de vuit de la tarda.

Els tècnics d'Adif que van treballar en la incidència van detectar que els 420 metres de catenària havien caigut perquè faltaven els vuit contrapesos furtats. Els treballadors van recollir la informació necessària per presentar la denúncia als Mossos d'Esquadra mentre la maquinària específica d'Adif i els seus tècnics treballaven per restablir el servei.

Resignació i acceptació

A l'estació de Salou, s'hi aturaven els regionals que venien de Barcelona i hi arribaven, en autocar, els usuaris que pujaven de Tortosa i havien baixat del tren a Cambrils. A mitja tarda, el servei d'autocars funcionava sincronitzat amb l'arribada dels trens. Els passatgers baixaven del comboi i els treballadors de Renfe els indicaven els autobusos que els havien de portar cap a Cambrils i que feia tot just uns minuts que s'esperaven. L'operatiu va rebre, també, la col·laboració dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Salou. Dues dotacions de la policia de la Generalitat i una de la policia municipal van tallar el carrer de Pere Martell, perquè s'hi poguessin aturar els autocars mentre esperaven recollir els passatgers afectats per portar-los a Cambrils. Els usuaris acceptaven amb resignació haver de fer el tram en autocar, tot i que no tots hi pujaven. Els que havien de baixar a Cambrils o anaven a algun municipi proper optaven, si podien, perquè els recollís algun familiar o per agafar un taxi.

LA XIFRA

6h 45 m
va durar la interrupció
del servei de trens al tram Salou - Cambrils entre el migdia i la tarda d'ahir.

LA XIFRA

2.500
persones, entre passatgers del servei regional i usuaris de la llarga distància, es van
veure afectades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.