Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Queixes veïnals a Montcada per esquerdes arran de les obres del TAV

Alguns habitatges del barri de Can Sant Joan s'han vist especialment afectats en els últims dies

L'associació de veïns tem que la zona pugui esdevenir un segon Carmel

Els veïns del barri de Can Sant Joan, a Montcada i Reixac, han denunciat a l'ajuntament de la localitat l'aparició d'esquerdes en habitatges situats just al davant d'on s'està treballant en la construcció del túnel soterrat del tren d'alta velocitat (TAV). Les afectacions s'han vist accentuades durant el transcurs dels últims dies, ja que algunes de les esquerdes han aparegut de zero i d'altres han crescut a causa dels treballs a la zona. Tècnics del consistori ja han comprovat la magnitud dels desperfectes i asseguren haver remès una petició informativa a Adif, que és l'autoritat competent en la construcció.

Els veïns exigeixen una explicació i una solució ràpida, atès que temen que les esquerdes acabin convertint la zona en un segon cas com el del Carmel. Per aquest motiu, l'associació de Can Sant Joan va convocar una reunió amb una cinquantena d'afectats, on es va definir un pla d'acció que incloïa la formalització de la queixa a l'ajuntament. Entre les reivindicacions, hi havia la presència de dos veïns durant la revisió dels desperfectes, i que aquesta comprovació inclogués tots els pisos dels edificis més malmesos, a fi i efecte que cada veí pogués disposar d'un informe de manera individual.

Desperfectes concrets

Segons els veïns, els edificis que presenten més problemes són el número 37 del carrer del Carril i el 70 del carrer del Besòs. Al marge de les esquerdes, els seus residents s'haurien vist afectats per la caiguda de pedres i per diverses vibracions –algunes fa tres setmanes i d'altres a mitjan setmana passada. També denuncien la inseguretat que suposa el fet que la tanca de la via exterior estigui trencada, i es queixen dels freqüents sorolls nocturns que han de patir. Segons ells, és imprescindible que es tapin les esquerdes i que es vigilin diàriament, així com que es col·loqui un mur de separació per evitar la caiguda de pedres.

LA DATA

08.03.11
Va tenir lloc la reunió
de l'associació de veïns, que va queixar-se a un ajuntament que ja n'ha informat Adif.

LA XIFRA

50
veïns
es van interessar per l'estat de les obres, que afecten especialment edificis dels carrers del Carril i del Besòs.

ADIF encara no ha rebut la reclamació de l'ajuntament

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), màxim responsable de la construcció del túnel del TAV i, per tant, de les seves possibles conseqüències que se'n derivin, ahir encara no tenia constància de cap reclamació o denúncia a través dels canals oficials. Tot i això, fonts de l'empresa pública van assegurar a aquest diari que, en el moment que li arribi la queixa de l'ajuntament, posarà en marxa el procediment que és habitual. En concret, un tècnic es desplaçarà fins a la zona i estudiarà tant els desperfectes com la possibilitat d'eradicar-los, tot intentant que les mesures afectin el mínim possible el desenvolupament de les obres. Adif també va recordar que els ciutadans tenen la possibilitat de fer tot tipus de reclamacions directes a través de qualsevol dels quatre punts d'informació i atenció ciutadana (PIAC) que hi ha a Barcelona i rodalia, un dels quals està ubicat a Montcada. Ahir, tots els PIAC van ser consultats, després que Adif tingués coneixement informal del problema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.