Infraestructures

Foment restaurarà el Palau Ducal de Gandia

Han estat concedits més de 600.000 euros que cobreixen el 75% del projecte de recuperació de la tercera planta on s'ubicarà el Centre d'estudis Borgians

L'Alcalde de Gandia i president de la Fundació Palau Ducal, José Manuel Orengo, acompanyat pel tinent d'alcalde de Territori, Fernando Mut, i el gerent del Palau Ducal, José Luis Ferrer, han realitzat les primeres valoracions a la noticia que confirma que el Govern d'Espanya li concedeix a Gandia un tercer 1% cultural, per valor de 611.650 euros, per a la restauració de la tercera planta del Palau Ducal.

Aquesta és la tercera ocasió en la que el Ministeri de Foment aposta per la restauració d'aquest element patrimonial concedint una aportació econòmica que, en aquesta ocasió, servirà per a cobrir el 75% de la restauració la tercera planta de l'edifici que acollirà el Centre d'Estudis Borgians.

L'Alcalde de Gandia, José Manuel Orengo, ha mostrat la seua satisfacció davant aquesta notícia, que, segons ha explicat “demostra que el V Centenari continua donant els seus fruits”.

Per la seua part, Fernando Mut ha explicat que l'encarregat de redactar el projecte i portar-lo endavant serà l'arquitecte Carlos Campos, que ja va ser l'encarregat de realitzar la restauració de la Galeria Daurada. Aquest consistirà en la rehabilitació dels forjats de fusta i de les cobertes, per a eliminar filtracions d'aigua; la eliminació d'alguns barandats i dels actuals revestiments superposats, executant nous revestiments; i, per últim, la substitució de tot el sistema vertical de desaigüe de cobertes.

Amb aquesta aportació, el Govern estatal ha invertit en la restauració del Palau Ducal un total d'1,7 milions d'euros procedents de l'1% cultural, que és una aportació que realitza anualment el Ministeri de Foment per al manteniment i rehabilitació de patrimoni cultural i artístic de tot el país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.