Infraestructures

urbanisme

Badalona obre demà un badiu de 20.000 m² en ple centre

La plaça te cinquanta espècies vegetals entre arbres i arbustives repartides en diferents espais de passeig i joc

El civisme serà clau per garantir la pervivència del verd plantat, tot i que també hi haurà vigilància

El servei de bar de la plaça no serà operatiu fins a final d'aquest any

Badalona estrena demà el seu gran badiu sense cap gran acte protocol·lari per la proximitat de les eleccions municipals. Les tanques que envolten la places de Pompeu Fabra i de l'Alcalde Xifré es retiraran perquè tothom es pugui endinsar en l'espai verd que ja fa uns mesos que s'intueix. Es tracta d'una superfície de 20.000 metres quadrats amb una tipologia més propera al parc que no pas a la clàssica plaça dura, on es poden trobar fins a cinquanta espècies vegetals distribuïdes a banda i banda de diferents camins que també delimiten àrees amb diferents usos, dues d'elles amb jocs infantils “mai vistos a Badalona”, en paraules de l'alcalde Jordi Serra. Hi ha dos espais amb graderies on es poden fer actes públics. Un d'ells es troba dintre d'una estructura de gàbia i és la que més curiositat ha despertat durant el procés d'obres. És la que ocupa l'espai on s'ha de construir l'edifici singular del conjunt, que de moment no té encara definits els usos ni se sap quan es farà. La idea és que l'espai quedi envoltat de plantes trepadores i a dintre s'hi han instal·lat cistelles de bàsquet de diferents mides. El conjunt disposa també d'unes escales per accedir a un mirador que permet contemplar el conjunt de la plaça.

La de Pompeu Fabra es converteix en una de les zones verdes més singulars de Badalona i també en una de les més complicades de mantenir, tal i com reconeixen des de l'Ajuntament i també experts externs consultats per aquest diari. I és que la varietat i vistositat de plantes resulta molt atractiva i relativament fàcil de robar. L'arquitecte municipal Josep Maria Massot creu que la clau està en el civisme dels usuaris. “Hem d'intentar que la gent es faci seu l'espai i que els comportaments incívics siguin mínims”. Massot assegura que tot i que hi haurà vigilància, el més important és que els usuaris del parc en facin un ús responsable. L'empresa responsable de l'enjardinament s'ocuparà durant un any de la reposició de les plantes que es morin i es facin malbé, però de les espècies sostretes. La posada en marxa d'un servei de bar, que ocuparà un local de prop de 300 m² i tindrà una terrassa que ajudarà que hi hagi una presència continuada a la plaça, però, no està previst que obri fins a final d'any. A hores d'ara s'estan redactant les bases per fer la concessió administrativa.

L'alcalde es declara “satisfet i il·lusionat” per l'acabament de la plaça i s'atribueix el mèrit que el projecte hagi reeixit perquè, segons diu, “aquesta obra s'ha reactivat des que sóc regidor d'Urbanisme”. Assegura a més que l'espai serà “una plaça emblemàtica de la ciutat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.