Infraestructures

Es reubicaran pantalans del port de Roses per millorar les instal·lacions

La inversió serà de prop de 500.000 euros

Es reubicaran els amarradors de lloguer, actualment situats a llevant, sense variar el nombre de places total

El port de Roses serà objecte d'una remodelació al 2015, amb la instal·lació de nous pantalans i la millora del dic. Montse Mindan, alcaldessa i presidenta de l'empresa municipal Port de Roses SA, explica que l'objectiu d'aquestes obres és resoldre la situació actual dels amarradors de lloguer, que estan situats a llevant, on les embarcacions pateixen més en situacions de mal temps. Per resoldre-ho es col·locaran nous pantalans, situats perpendicularment al dic principal. Mindan avança que el projecte no variarà gaire el nombre total de places: “No perdrem cap plaça i en podríem guanyar 4 o 5”, diu l'alcaldessa. També es mantindrà l'equilibri –tal com ho exigeix la normativa– entre el nombre de places fixes i les que queden per a lloguer de pas.

Actualment el port esportiu de Roses dóna servei a 485 embarcacions. Es destinen 374 amarradors per a embarcacions d'amarratge fix i la resta per a l'amarratge d'embarcacions transeünts, segons informa la societat en el seu portal web. Les obres de millora previstes per al 2015 ja han estat debatudes i acceptades pel consell d'administració de Port de Roses SA, i només queden pendents de l'aval dels serveis de ports de la Generalitat. L'import previst d'aquestes obres serà de prop de 500.000 euros i suposarà que el pressupost de la societat municipal Port de Roses SA passarà d'1.696.000 euros per al 2014, a 2.069.766 euros per al 2015, un augment pressupostari del 22,04%.

LA FRASE

Ara, els pantalans de lloguer són a llevant, on les embarcacions pateixen més quan hi ha mal temps
Montse Mindan
Alcaldessa i presidenta de port de Roses SA

LA XIFRA

22
per cent.
És l'augment previst del pressupost de Port de Roses SA al 2015, amb una inversió d'uns 500.000 euros

Únic port de gestió 100% municipal

El port esportiu de Roses es va inaugurar al juny del 2004 i va suposar un pressupost final de prop de 18 milions d'euros. Una de les peculiaritats d'aquest equipament és que és l'únic port de l'Estat de gestió 100% municipal, mitjançant la societat municipal Port de Roses. L'ens és presidit per l'alcaldessa i inclou (entre els consellers), representants de l'oposició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia