Serveis

infraestructures

Un tren ha de recular perquè se salta l'estació de Sils

Renfe ha obert un expedient informatiu per saber les causes per les quals el conductor va passar de llarg

La boira d'ahir al matí, una de les hipòtesis

Els viatgers de Renfe que s'esperaven ahir a les nou i dos minuts del matí a l'andana de Sils van viure un episodi curiós. El tren, un Mitja Distància entre Figueres i Barcelona, s'havia d'aturar a aquella hora a l'estació per recollir el passatge. Però no ho va fer, sinó que va passar de llarg. El conductor s'havia saltat l'estació. Al cap de pocs metres, el tren va frenar fortament i va començar a recular a poc a poc fins arribar a l'andana i, llavors sí, va obrir portes perquè en sortissin i hi entressin els usuaris.

Per ara, Renfe ha obert un expedient informatiu per descobrir els motius que van fer que el tren passés de llarg de l'estació, i ha demanat disculpes als viatgers per la situació. Una de les hipòtesis és la boira que feia ahir al matí, que hauria dificultat la visió dels senyals i de la mateixa estació al maquinista. En tot cas, el tren va reprendre la marxa sense més problemes i va arribar a Sants a l'hora prevista, a les deu i nou minuts.

LA XIFRA

30
metres
és la distància que va quedar entre l'últim vagó i l'estació després de frenar, segons Renfe.

“El tren anava a batzegades”

Alguns testimonis que anaven en el tren expliquen com el maquinista conduïa “molt a batzegades, accelerant i frenant bruscament” i que abans d'arribar a l'estació de Sils el tren anava molt de pressa. Quan es va adonar que s'havia saltat l'estació, “el tren ha fet una xiulada enorme, hem frenat de cop i llavors hem anat reculant de mica en mica”. Segons els testimonis, la marxa enrere hauria durat com a mínim un quilòmetre. Renfe, però, va explicar que l'últim vagó del tren va quedar a 30 metres de l'andana, i que el tren en feia poc més de 200 de llarg, perquè era de doble composició. Per tant, es va haver de recular encara no 300 metres abans de poder obrir portes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.