Serveis

Infraestructures

Renfe restableix avui el servei aturat per un descarrilament, el tercer de l'any

Renfe restableix aquest matí el servei de rodalies de la línia R2 sud i de regionals, afectat tot ahir pel descarrilament d'un tren prop de l'estació de Sants, després que al llarg de la nit un centenar d'operaris d'Adif hagin treballat per treure la part del tren que va sortir de la via. L'incident va tenir lloc a dos quarts i mig de deu del matí, en què el darrer bogi del regional que anava de Lleida a l'estació de França va sortir de la via per causes que s'estan investigant. L'incident va obligar Renfe a restringir el pas entre Sants i Bellvitge en un sol sentit i això va provocar problemes en la línia R2 sud (la que passa per Vilanova), en què es va reduir el trànsit de quatre a dos trens l'hora, amb retards d'uns 30 minuts, i desviar el servei de regionals per la via de Vilafranca. Minuts després de l'incident el govern va activar el pla de protecció civil de Catalunya (Procicat), i es va procedir a transbordar els cent viatgers del tren perquè poguessin continuar el trajecte fins al seu destí. No hi va haver cap ferit.

Amb aquest ja són tres els trens que protagonitzen un incident com aquest, de començament d'any ençà. El primer es va produir a mitjan març, quan un rodalies va topar amb una pedra caiguda sobre la via prop de Vacarisses, i el segon, tres dies després, quan una barra de ferro va fer descarrilar un rodalies a Sitges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.