Serveis

sant pere de ribes

El mercat de les Roquetes obre portes aquesta tarda

Batejat com a mercat de la Sínia, l'equipament comercial s'inaugura després d'uns vuit mesos d'obres

L'Ajuntament confia que el nou edifici promogui l'activitat comercial

El mercat municipal de les Roquetes obrirà portes avui, a les cinc de la tarda, amb el nom de mercat de la Sínia. L'edifici, situat al carrer de Roger de Flor, en uns terrenys on antigament hi havia hagut una sínia, es posarà en marxa després de gairebé vuit mesos d'obres; les seves parades oferiran productes alimentaris de tots tipus, una cafeteria, un supermercat Mercadona, una sala polivalent i un aparcament.

L'edifici disposa de 6.700 m² distribuïts en tres plantes. El pàrquing subterrani té capacitat per a 47 vehicles; les parades de productes frescos (fruita, verdura, xarcuteria, carn, aviram, pesca salada i peix) estan situades a la planta baixa, juntament amb la cafeteria i la sala polivalent. El supermercat ocupa les dependències de la primera planta.

La construcció de l'edifici no ha suposat cap cost per a l'administració local, atès que ha estat el concessionari (Mercadona) qui s'ha fet càrrec de la inversió. La cadena d'alimentació valenciana va guanyar el concurs de la concessió per a l'explotació durant 40 anys del supermercat a l'edifici i, a canvi, ha assumit la despesa de les obres de construcció, de gairebé set milions d'euros.

Segons l'Ajuntament, el nou espai comercial comportarà un nou impuls per a la dinamització comercial de les Roquetes i del municipi, a la vegada que contribueix a generar nous llocs de treball, consolida la trama urbana de la zona i potencia el mercat setmanal dels dimecres, que es fa en el mateix emplaçament on es troba el nou edifici.

LES XIFRES

7
milions d'euros
és el cost del nou edifici del mercat, que ha anat a càrrec de l'empresa Mercadona.
6.700
metres quadrats
és l'espai que ocupa l'equipament comercial, que està distribuït en tres plantes.

La festa d'inauguració

L'acte d'inauguració oficial del mercat de la Sínia tindrà lloc avui les cinc de la tarda; mitja hora més tard, una batucada recorrerà els carrers pròxims a l'emplaçament, i també es realitzaran tallers infantils a l'exterior del mercat. A més, les parades de l'edifici oferiran degustacions d'alguns dels seus productes. També s'ha previst que botigues de la zona surtin al carrer i se sumin a la festa d'inauguració del nou equipament comercial de les Roquetes.

La primera pedra del mercat municipal va col·locar-se l'octubre de l'any passat. El projecte del nou equipament va crear alguns dubtes entre els grups de l'oposició municipal, pel fet que la nova activitat comercial pogués perjudicar el petit comerç de les Roquetes. No obstant això, el govern liderat pel PSC sempre ha defensat que el nou mercat beneficiarà el comerç de tot el nucli, i que també suposarà un impuls a l'hora de fer créixer els establiments comercials de l'entorn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.