Urbanisme

L'intent de legalitzar un edifici mal fet divideix el govern de Blanes

El PDB hi vota en contra perquè creu que serveix per «tapar un error» de Marigó

L'11 de febrer d'aquest any el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ratificar la nul·litat d'una llicència d'obres concedida per l'anterior govern de Josep Marigó (PSC) per fer un edifici plurifamiliar a Mont-ferrant. D'aquesta manera, l'Ajuntament només tenia l'opció d'enderrocar l'edifici o d'indemnitzar la demandant, una veïna que viu al costat d'aquest edifici. Amb l'objectiu d'intentar evitar aquests extrems, la constructora Costa-Cat va demanar el 8 de juny passat una llicència d'obres per a aquest edifici, que ja està fet i on fins i tot viu gent. El dia següent l'arquitecta municipal i el lletrat del Departament d'Urbanisme van emetre els corresponents informes favorables, i el dia 10 la junta de govern hi va donar el vistiplau, però el segon tinent d'alcalde, Anselm Ramos (PDB), hi va votar en contra. L'alcalde, Josep Trias (CiU), considera que amb el nou pla general es pot donar aquesta llicència d'obres, i que ara caldrà esperar «a veure què passa». Aquest diari ahir no va poder contactar amb Ramos, però fonts municipals van indicar que el seu vot negatiu va ser degut al fet que considera que tot aquest problema és per «una pífia feta per l'exalcalde Marigó», i que aquesta mesura només serveix per «tapar» un error seu. Després d'aprovar la concessió d'aquesta llicència, ara l'Ajuntament traslladarà l'acord al jutjat del contenciós administratiu número 1 de Girona informant que això comporta un «incident d'inexecució de sentència per impossibilitat legal sobrevinguda».

Ajornen la fitació

L'acte d'atermenament de Costes que s'havia de fer avui i que afectava quatre càmpings s'ha ajornat fins al 14 d'octubre, després que l'Estat hagi acceptat l'ajornament.


ELS PROTAGONISTES

JOSEP TRIAS
alcalde de blanes
«El nou pla general permet el que es va fer, i ara haurem de mirar què passa»
ANSELM RAMOS
segon tinent d'alcalde
Segons fonts municipals va votar-hi en contra per no «tapar un error de Marigó»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia