Urbanisme

BARCELONA

Els veïns de Glòries tornen ainiciar les mobilitzacions

Les associacions per a la reforma de les Glòries es manifesten per reclamar que abans que acabi el mandat es concretin els vials subterranis que han de creuar la plaça i se n'adjudiquin les obres

Els veïns de Glòries tornen a estar en peu de guerra. Ahir van escenificar un “enderroc simbòlic” del tortell viari per reclamar el compliment dels compromisos però sobretot, la concreció del traçat dels futurs vials subterranis de la Gran Via. La preocupació principal dels veïns és que aquesta concreció no es produeixi aviat i que el mandat municipal acabi sense que s'hagi pogut adjudicar les obres.

Segons explica el portaveu de la plataforma per Glòries, Miquel Catasús, el febrer passat es va adjudicar la redacció del projecte definitiu d'enderroc total i dels nous túnels. Aquest hauria d'estar acabat a finals de febrer del'any que ve. La primera fase d'aquest treball és elaborar els criteris: quines mides tindran els túnels i on sortiran exactament. Però segons Catasús, actualment no es té cap informació concreta sobre aquests punts. Es preveu, doncs, que el març del 2011 hi hagi un projecte executiu fet i que es pugui aprovar aquell mateix mes o el d'abril. Per començar després la tramitació de l'adjudicació de les obres, podrien començar el quart trimestre del 2011.

Els veïns, però, no confien que aquest calendari es compleixi i mostren els seus dubtes sobre la voluntat de l'Ajuntament d'acordar el traçat dels vials subterranis durant aquest mandat. “No reivindiquem coses impossibles ni noves”, diu Catasús, que afegeix: “Només volem que compleixin el que s'ha acordat i signat. Es pot fer i exigim que es faci. El que volem és intentar evitar que es consumi un nou incompliment”.

Paral·lelament, demanen que el CAP Bolívia hagi començat a construir-se i que l' Ajuntament hagi cedit el solar a la Generalitat per construir l'escola dels Encants. A més a més, la reivindicació veïnal –explica el portaveu veïnal– s'adreça a tots els partits polítics: “Que es posicionin clarament sobre què faran, equipament per equipament, n'hagi començat o no la tramitació”.

En aquest sentit, les associacions de veïns reclamen participar en la concreció dels criteris del projecte definitiu que s'agilitzi tot al màxim perquè a finals de febrer es tingui el projecte definitiu consensuat. Els veïns també exigeixen que en el pressupost del 2011 hi hagi les quantitats necessàries per adjudicar durant l'any les obres d'enderroc i els nous túnels, i que en el plenari municipal de març o abril s'aprovi el projecte definitiu. Finalment, els veïns no descarten demanar una compareixença pública dels responsables del projecte.

LA FRASE

Volem que es compleixi el que esva acordar i signar sobre les Glòries. Es pot fer i exigim que es faci
Miquel Catasús
Portaveu AV El Clot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.