Urbanisme

banyeres del penedès

L'arribada de dues empreses, en perill per culpa del POUM

ICV denuncia que la suspensió del pla a càrrec d'Urbanisme frustra dos convenis que suposaven 150 llocs de treball

ICV va denunciar ahir que la decisió de la comissió d'Urbanisme de Tarragona de suspendre el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Banyeres del Penedès perquè no s'hi ha previst el Logis Penedès podria acabar hipotecant el futur del municipi. En concret, l'òrgan depenent del govern català no va permetre la creació d'unes zones industrials de petites dimensions a diferents punts del municipi i va instar el consistori a concentrar tota aquesta activitat als terrenys reservats pel Logis, que al POUM es preveia com a sòl de protecció paisatgística.

Aquesta decisió, però, podria acabar frustrant el projecte de dues empreses d'instal·lar-se al municipi, segons va detallar el regidor d'ICV i primer tinent d'alcalde, Lluís Inglada. “Hi ha dos convenis signats entre el consistori i les empreses i que suposaven la creació d'uns 150 nous llocs de treball”, va subratllar l'edil. El diputat d'ICV al Parlament de Catalunya Daniel Pi va afegir-hi que la decisió d'Urbanisme de suspendre el pla proposat pel consistori podria “crear problemes per desenvolupar alternatives econòmiques que s'havien plantejat al municipi”. “Estan hipotecant el creixement econòmic de Banyeres fins a la posada en marxa del Logis, que no se sap quan serà, i ens estan fent xantatge”, va concloure Inglada.

Contenciós en estudi

La formació ecosocialista, que a Banyeres governa en coalició amb CiU, es mostrava ahir partidària de la presentació d'un contenciós administratiu contra la decisió de la comissió. “Els serveis jurídics del partit estan estudiant les alternatives”, va avançar Inglada. Tot i això, la posició final del govern municipal dependrà d'una reunió prevista per a la setmana vinent. En cas, però, que aquesta opció tiri endavant, ICV va anunciar que presentarà una moció al Consell Comarcal del Baix Penedès perquè l'òrgan supramunicipal doni suport a l'acció judicial de Banyeres. ICV va subratllar que la suspensió del POUM és un atac a l'autonomia municipal i va denunciar-hi un “greuge compartiu” amb l'Arboç, que tot i no preveure el Logis sí que va poder aprovar el seu pla urbanístic de manera condicionada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.