Urbanisme

RUBÍ

La Generalitat suspèn la resolució definitiva del POUM

documentació

La comissió d'Urbanisme ha demanat a l'Ajuntament una sèrie d'informes per poder aprovar el pla d'ordenació

El fet que les modificacions s'hagin de presentar com a text refós obliguen a tornar a passar pel ple

La comissió d'Urbanisme de Barcelona (CUB) ha decidit suspendre la resolució definitiva del pla d'ordenació urbanística Municipal (POUM) de Rubí, a l'espera que l'Ajuntament presenti una sèrie d'informes que considera necessaris. El document, aprovat inicialment el maig de 2008, i provisionalment el juny d'aquest any pel ple municipal, només requeria el vistiplau de la Generalitat per entrar en vigor, atès que ja s'havia sotmès als tràmits d'informació pública i d'audiència als consistoris veïns. Tot i això, la CUB ha requerit un text refós amb aspectes addicionals, no inclosos a l'original, cosa que farà que el POUM s'hagi de tornar a sotmetre a votació al ple i, per tant, que s'allargui tot el procés.

L'equip de govern preveia que el pla d'ordenació pogués ser aprovat de manera definitiva abans de finals d'any, però, ara, el tràmit es podria allargar diversos mesos, fins i tot més enllà de les eleccions municipals. Malgrat tot, però, l'Ajuntament de Rubí, que va conèixer l'acord de la CUB divendres passat, assegura haver començat a tramitar ja les demandes per escurçar el termini de temps al màxim possible. Xavier Reinaldos, portaveu de CiU, va destacar ahir que el fet de tornar a donar el vot afirmatiu al ple dependrà de la magnitud dels aspectes que calgui modificar, ja que, a les reunions amb el govern municipal –anteriors a divendres–, se li havia assegurat que el tràmit que s'havia d'executar seria “purament administratiu”. L'alcaldessa, Carme García, lliurarà l'acord als grups en la Junta de Portaveus de divendres.

Nou informes

La CUB hauria requerit un total de nou informes, que s'han de sol·licitar a organismes sectorials, com ara les direccions generals de Turisme i Desenvolupament Rural, el consell català de l'Esport o l'institut Geològic de Catalunya. Segons el consistori, la meitat ja els havien sol·licitat. D'altra banda, també queda pendent completar la memòria amb un apartat que justifiqui la conformitat del POUM amb les determinacions del pla territorial Metropolità; completar l'avaluació econòmica, justificant-ne la viabilitat; completar l'estudi de sostenibilitat amb els nous costos de manteniment del sòl, edificis públics i transport; i reproduir els plànols normatius a una escala que permeti la lectura de les cotes topogràfiques. També es fa menció de 24 informes que es van fer arribar a instàncies de l'Ajuntament, i de 10 que, tot i no ser a l'expedient, el consistori pot acreditar que els ha demanat.

LA XIFRA

8
pàgines
té el document que ha fet arribar la CUB a l'Ajuntament, i on es demana nova informació, en un text refós
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.