Urbanisme

La contra

S'inicia la clonació de Cadaqués

Comencen a construir a l'est de la Xina la ciutat de vacances que s'inspirarà en l'arquitectura de la població de la Costa Brava i que estarà acabada d'aquí a set anys

La clonació xinesa de Cadaqués ja ha començat, tot i que no serà una realitat fins d'aquí a set anys, quan la versió asiàtica de la pintoresca població de la Costa Brava rebrà 15.000 habitants en una cuitat de nova construcció al costat de Zhangzhou, a la costa est. L'Ajuntament de Cadaqués, que s'ha mostrat sempre molt satisfet de la iniciativa, ha informat que les obres per construir la Cadaqués made in Xina han començat per part de l'empresa China Merchants Zhangzhou Devolopement Zone, que té previst fer aquesta ciutat en un espai de 400.000 metres quadrats.

De moment, sabem que el projecte vol plasmar elements arquitectònics típics de la Mediterrània, i per això va escollir la població altempordanesa: com a referent de les típiques construccions amb les parets blanques i les teules vermelles. A més a més, a banda de l'estructura dels habitatges, també es reproduiran els carrers estrets i la construcció de la població al voltant d'una església, com en la Cadaqués original. Les imatges virtuals que s'han fet públiques permeten veure la semblança que tindrà la nova Cadaqués. A més, l'empresa constructora ha avançat que es mirarà de buscar algun vincle amb Salvador Dalí.

Els promotors de la iniciativa es van decidir per construir una nova Cadaqués després de visitar la població empordanesa el juny passat, on van ser rebuts per l'alcalde, Joan Borrell, i on van poder comprovar in situ com es va construir la població costanera. La companyia va decidir-se per imitar l'urbanisme de la població, després descartar diferents municipis del mediterrani, entre els quals hi havia propostes de municipis de la Costa Blava, i també de poblacions de Grècia. Durant la visita que va fer la delegació xinesa a Cadaqués al juny, van ser acompanyats per Miguel Ángel Serrano, de Goldmax China, una empresa catalana que està establerta a la Xina i que ha fet d'intermediària amb la companyia asiàtica que construeix el clon de Cadaqués. Va ser llavors quan es van acabar d'enamorar de la població de la Costa Brava, que fins llavors només havien vist en fotografies a través d'internet.

L'Ajuntament cadaquesenc no només s'ha mostrat disposat a col·laborar amb el projecte sinó que hi veu una oportunitat per rebre turistes de la Xina. Aquesta serà la segona vegada que l'arquitectura de Cadaqués servirà d'inspiració per a projectes internacionals. I és que a finals del 2010 es va inaugurar el Cadaqués Caribe, un complex turístic situat a la República Dominicana. Aquesta ciutat de vacances que vol ser, segons la companyia turística que la comercialitza, “un poble mediterrani al cor del Carib”. Té un aire de les típiques cases de Cadaqués i fins i tot té un carrer Salvador Dalí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.