Urbanisme

urbanisme

Medi Ambient demana refer les modificacions del POUM de Tossa de Mar

Considera inviable una de les propostes que fa referència a un tram del front marítim

El PSC manté que es deixarà la porta oberta a l'especulació

L'Ajuntament de Tossa de Mar ha hagut de refer les modificacions al pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) després que el Ministeri de Medi Ambient va concloure la setmana passada que no pot informar-ne favorablement. Les modificacions ja tenien el vistiplau del Departament de Costes de la Generalitat, segons va informar ahir l'Ajuntament, però el ministeri diu que no s'ha corregit el que havia exigit en tres apartats concrets de l'informe emès el 30 d'abril del 2010. “En relació amb l'ordenació del front marítim, es considera inviable la proposta per al tram 2”, diu entre altres coses l'informe. La proposta fa referència, segons va explicar l'alcaldessa, Imma Colom, a un dels sis plans de millora del front de mar (PEMU). El front marítim de Tossa està dividit actualment en sis PEMU, que segons l'Ajuntament, dificulten molt que es puguin fer millores en edificacions existents o, fins i tot, que es pugui edificar als trams on no s'ha arribat al sostre d'edificabilitat. L'eliminació dels PEMU també permetria a l'Ajuntament poder exigir que es facin rehabilitacions en edificacions molt malmeses, fet que ara, segons Colom, és pràcticament impossible.

Colom assegura que l'informe que ha arribat a l'Ajuntament no els ha resultat cap sorpresa perquè ja n'havien parlat amb tècnics del ministeri. De fet, va dir, ja s'han inclòs les modificacions que els demanaven i avui es preveu que s'entregui el text refós a Costes de Girona perquè el facin arribar a Madrid. L'equip de govern assegura que el ministeri està d'acord “en un 90%” amb les modificacions proposades”, i que la resta és “de fàcil solució”.

La lectura del PSC

Per la portaveu del PSC, Pilar Mundet, els PEMU protegien la façana marítima, i la seva eliminació respon a interessos particulars lligats a membres de l'equip de govern. “Em sembla indecent que algú des del poder i perquè té interessos directes a primera línia de mar modifiqui un pla que va representar un treball de 4 anys”, va dir Mundet. Per la portaveu, els PEMU no impedien actuar al front marítim, tot i que és veritat que alentien qualsevol modificació urbanística que s'hi volgués fer, que requeria el consens de tots els veïns afectats per un PEMU. “L'equip de govern només sap que ha de satisfer certes demandes”, va concloure Mundet.

LA DADA

6
trams (PEMU)
divideixen actualment la façana marítima de Tossa; l'Ajuntament vol eliminar-los.

LES FRASES

Temo que es faci especulació urbanística al front de mar per interessos particulars
Pilar Mundet
Portaveu del pSc
Medi Ambient no ens ha tombat res, hi havia un 10% de discrepància i ja ho hem refós
Imma Colom
Alcaldessa de Tossa de mar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.