Urbanisme

urbanisme

Un veí de Caldes documenta 1.037 errors en el POUM

Albert Vilà va presentar ahir un escrit a les dependències municipals on es detallen errors que afecten les zones d'ensenyament i sanitat, errors cadastrals en les fitxes de béns protegits, etc.

Després de deu anys de treball, la comissió d'Urbanisme de Girona va denegar al desembre l'aprovació definitiva del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de Caldes de Malavella, en detectar-hi múltiples irregularitats. Ara, un veí, Albert Vilà, ha anat més enllà i ha documentat i detallat, una per una, ni més ni menys que 1.037 incorreccions o irregularitats, i ahir mateix va dipositar tota la informació recollida a les dependències municipals. Assegura que no vol posar pals a les rodes i que ni tan sols són al·legacions, sinó que ho ha fet a títol informatiu. Algunes de les irregularitats ja les va recollir la comissió d'Urbanisme quan es va desestimar el POUM, com ara les expectatives de creixement que es tenien per a l'any 2030. I és que els números no quadraven. En el mateix POUM es preveia una població màxima de 17.000 habitants per al 2030, i al mateix temps una edificació nova de 2.981 nous habitatges, però amb un sòl actualment existent per a 4.800 habitatges potencials. Actualment, amb uns 2.000 i calculant una mitjana de població de 3,5 persones per habitatge, en surt els 7.050 caldencs censats. Amb les previsions de sòl urbanitzable el 2030 en realitat hi cabrien 27.233 persones. Urbanisme ho va tombar per irreal i contradictori amb el mateix pla. Vilà, però, també recull el fet que pel que fa als actuals equipaments per a ensenyament, només hi consti un CEIP, la llar d'infants i un centre privat, obviant l'existència d'un institut i un altre CEIP. També esmenta el fet que hi consti que actualment a Caldes hi ha un centre d'atenció primària, quan en realitat hi ha un institut d'assistència mèdica.

En un dels apartats on s'esmenten més deficiències és en el de les fitxes cadastrals de béns patrimonials. De les 140 que hi ha, només 18 tenen les referències cadastrals completes. Més o menys el mateix passa amb els béns protegits, on s'han detectat 500 incorreccions.

L'alcalde, l'independent Joan Colomer, no vol ni sentir parlar d'encarregar una altra redacció, tot i reconèixer deficiències i assegurar que ara treballen per corregir-les.

LA XIFRA

1.037
irregularitats són les que ha detectat el veí de Caldes de Malavella Albert Vilà en la redacció del POUM.

LA DATA

20/11/01
És el dia que el ple va acordar adjudicar la redacció del POUM a EGI que Urbanisme va tombar el 2010.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.