Urbanisme

Serveis

Sant Pol es veu obligat a renunciar a la biblioteca nova

Tot i que el projecte definitiu es va aprovar ‘in extremis', no es va arribar a temps per poder fer ús de la principal subvenció de 450.000 euros de la Generalitat

La necessària reforma de l'edifici de les Escoles queda pendent

El projecte ha topat amb molts obstacles, fins i tot amb el rebuig social

Sant Pol no tindrà biblioteca nova a l'edifici de les Escoles, al carrer Santa Clara. Finalment l'Ajuntament ha hagut de renunciar a l'equipament perquè no ha pogut complir els terminis establerts per accedir a la principal subvenció de 450.000 euros atorgada pel servei de biblioteques de la Generalitat. La decisió ha costat de pair en el si del govern local, que havia defensat aquesta actuació com un dels projectes estel·lars del mandat i, alhora, havia vist com la seva decisió provocava un moviment ciutadà en contra encapçalat per personatges destacats com ara l'artista Perejaume, l'escriptor Josep Maria Ainaud de Lasarte i la cuinera Carme Ruscalleda. Tots ells defensaven que el projecte atemptava contra un immoble considerat patrimoni municipal i obra de l'arquitecte Ignasi Mas i Morell.

En qualsevol cas, la proposta de rehabilitar l'edifici per situar-hi el servei va topar des del principi amb un seguit d'entrebancs que han acabat condemnant-lo tot i haver aconseguit sumar 1.450.000 euros en subvencions, provinents tant del govern català com de la Diputació. El projecte, amb un cost total de 2 milions d'euros, hauria representat també una despesa molt important per a la hisenda municipal i difícilment assumible. Sant Pol ha hagut de passar les tisores pel capítol d'inversions, després d'afrontar el pagament de la indemnització establerta pel jutge a l'empresa Prosu pels terrenys del polígon industrial.

En qualsevol cas, l'alcalde de Sant Pol, Manuel Mombiela (CiU), ha defensat que les negociacions amb les administracions han permès mantenir una part de les subvencions destinades en un primer moment a la biblioteca i derivar-les a altres projectes, com ara l'acabament de les obres de Ca l'Arturo, la reparació de la teulada del pavelló municipal, el pas subterrani de l'escola i el balcó de la Punta. Amb el projecte en un calaix, ara cal decidir com afrontar la reforma d'un edifici que necessita millores importants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.