Urbanisme

malgrat de mar

L'ACA dóna permís per cobrir la riera a Can Feliciano

El tram de la riera que es va canalitzar a l'estiu es taparà amb una llosa de formigó semblant a la que es va col·locar als trams anteriors, cosa que esvaeix el dubte sobre si el calaix pot suportar el pes

L'Ajuntament de Malgrat ha rebut finalment el vistiplau per escrit de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per poder cobrir amb una llosa de formigó el calaix de la riera al tram de Can Feliciano. L'alcaldessa, Conxita Campoy (PSC), va explicar ahir que la confirmació va ser tramesa al consistori fa pocs dies i que el Departament de Medi Ambient, de qui depèn l'agència, “entén que es tracta d'un tram de continuïtat amb la resta de trama urbana de la riera que s'ha anat cobrint i urbanitzant”.

El permís de l'ACA era la condició prèvia perquè el govern local del PSC i el PP fes l'encàrrec urbanístic per determinar les característiques de l'obra i encarregar-la. “El cobriment l'assumeix directament el consistori; ja hi ha una partida pressupostària que s'acosta als 200.000 euros i que confiem que en el procés d'adjudicació vagi a la baixa”, va dir l'alcaldessa.

Amb l'anunci del cobriment d'aquest tram s'esvaeixen els dubtes sorgits al seu moment sobre si la canalització que es va fer l'estiu passat podia suportar el pes de la llosa. Al seu moment l'ACA va precisar que el projecte d'instal·lació del calaix del tram de Can Feliciano no preveia inicialment la possibilitat de col·locar-hi cap pes al damunt.

Després, la urbanització

Conxita Campoy va especificar que la llosa que s'instal·larà per sobre del calaix augmentarà uns 10centímetres el cabal màxim per engolir l'aigua.

L'alcaldessa també va avançar que un cop cobert el tram es començarà el procés per urbanitzar-lo, “igual que s'ha fet als altres dos trams, l'últim dels quals, entre el carrer del Carme i el pont del carrer Passada, es troba en ple desenvolupament”.

Està previst que la urbanització es pugui dur a terme a través de contribucions especials assumides pels veïns de la zona, i, en aquest sentit, el consistori farà la proposta que els propietaris d'habitatges en què la part del darrere dóna a la riera puguin disposar d'una obertura al nou tram i en puguin treure un profit “igual que s'ha fet a la resta de la riera urbanitzada”. Campoy va remarcar que esperava “tancar aquest episodi”.

Resoldre la resta de compromisos

L'Ajuntament de Malgrat encara té pendents un seguit de compromisos agafats al seu moment per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i que afecten la riera. En concret, el mes de setembre del 2009 es va ratificar l'acord entre les dues parts pel qual la Generalitat es comprometia a accelerar el projecte de canalització del tram de la desembocadura sota la via del tren que incloïa les obres de connexió viària per al trànsit de vehicles i vianants amb la zona de la platja. El projecte, amb un pressupost de 2,4 milions d'euros, era prioritari per a un municipi turístic que ha de patir l'acumulació de males olors en aquest tram que desemboca a la platja. El conveni amb l'ACA també recollia l'encàrrec de fer l'estudi i el projecte de canalització de la riera al pas pel parc de Francesc Macià i l'avinguda de la Costa Brava. Conxita Campoy va assegurar ahir que l'agència “s'ha compromès a revisar el conveni, però no ha dit res de desencallar les obres pendents”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.