Un informe pericial demostra que hi va haver frau fiscal en el cas del POUM de Querol

També s'investiga falsedat documental i suborn

Aquesta informació es relaciona amb una querella imposada pel ministeri fiscal que implica l'alcalde, Miguel Uroz, l'exalcalde, Albert Carreño i set persones més en un presumpte cas de corrupció urbanística perquè s'hauria fet passar un conveni urbanístic per una data anterior a la veritable per tal d'evadir impostos. D'altra banda arran de la querella interposada pel ministeri fiscal també s'investiga un presumpte delicte de revelació d'informació privilegiada amb el qual es facilitava el procés urbanístic de l'Arboçar, un àmbit que es va requalificar dues vegades i on amb només 30 habitatges construïts es preveia l'edificació de 1.400 més i que, per tant, pujava de valor: de 66.632,22 euros a 3.800.000 euros; i un cas de suborn en què membres de l'Ajuntament haurien rebut comissions.

Finalment, també s'investiga la requalificació urbanística d'uns terrenys propietat de membres actius de la Plataforma Salvem Querol en què els terrenys en qüestió passaven de la tipologia de sòl urbà a la de sòl agrícola.

El desembre del 2004 es va aprovar de manera inicial el primer POUM però des de llavors un seguit de despropòsits han fet que encara ara s'hagi d'aprovar definitivament i posar en pràctica un document que reguli l'estructura urbanística d'aquest petit terme de l'Alt Camp. Amb tot, la urbanització de l'Arboçar no està qualificada com a tal perquè la Generalitat va suspendre el pla parcial perquè no es va reduir a zero el seu àmbit territorial, tal com es preveia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.