El palau de congressos estrena nova imatge corporativa i s'obre a la ciutat amb activitats culturals

L'equipament commemora la seva obertura, ara fa deu anys

L'encaix de tres peces d'un joc de tangram és la nova imatge corporativa del palau de congressos, que també adopta el nom d'El Palau, que és el que popularment ha pres l'equipament en els deu anys de funcionament. L'encreuament de les tres peces deixa entreveure la T, la inicial de Tarragona. Les tres peces tenen a veure amb el perfil de les activitats que s'hi fan en un mateix espai: fires, congressos i activitats culturals. Aquesta última vessant correspon a la darrera etapa de l'equipament. Pau Ricomà, president de l'empresa municipal de desenvolupament econòmic, argumenta que és la que permet obrir el palau a la població amb «un canvi d'orientació» que s'afegeix als «actes organitzats per col·lectius concrets».

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el responsable de Promoció i Estratègies de la Ciutat, Sergi de los Rios, van coincidir a dir que «sense un equipament d'aquestes característiques, no es podria ser un referent com a ciutat». Ambdós responsables van explicar els projectes que han de dignificar l'entorn del palau, que «de portes endins és esplèndid». L'Ajuntament arranjarà els carrers General Contreras i Pau del Rectorat i adequarà la terrassa, dues actuacions que es complementen amb la instal·lació de les escales mecàniques. Els responsables municipals es van comprometre a continuar l'actualització de l'edifici, en funció de les necessitats que es generin.

El balanç de deu anys

El primer acte que es va programar al palau de congressos va ser el 29 de setembre del 1999 i des d'aleshores s'hi han celebrat 100 congressos, 374 jornades i convencions, 60 fires, 297 concerts i gales i altres 66 esdeveniments. Ha tingut una ocupació de 1.798 dies i hi han passat més d'un milió de persones. El palau es va començar a construir el juliol del 1997, aprofitant un mur de roca natural. En destaca l'auditori August, el principal, amb la paret de roca i amb un aforament de 1.145 persones. Les instal·lacions s'han anat ampliant i al 2004 es va construir el recinte firal i també s'han habilitat quatre noves sales de reunions –Escipió, Adrià, Galba i Tàrraco–. En la direcció, producció i coordinació treballen 14 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.