Els forners han perdut un 30% del volum de vendes en 5 anys pel comerç il·legal de pa

Denuncien que els punts de venda no autoritzats i que no compleixen la normativa són més del doble a la ciutat de Barcelona

El president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Andreu Llargués, denunciava ahir que el problema de l'intrusisme «no és nou» i lamentava que l'administració competent, la direcció general de Comerç: «No actuï amb la mateixa duresa i intensitat amb què ho fa amb nosaltres, quan ens fa les inspeccions.» En aquest sentit, tant ell com el president del Gremi de Flequers de la ciutat de Barcelona, Francesc Xavier Vilamala, lamentaven que molts establiments d'elaboració de pa artesà han hagut de tancar en els últims exercicis «per una mala praxi en la comercialització del pa a la qual cal posar fi». En aquest sentit, Llargués deia que un 20% de les empreses de la demarcació de Barcelona s'han vist obligades a tancar i Vilamala indicava que, mensualment, les empreses donen de baixa entre 4 i 5 treballadors a la capital «per la baixada en la venda».

Segons les dues institucions, en els últims cinc anys la baixada de la venda a les fleques ha oscil·lat entre el 20% i el 30% i, en deu anys, «el consum de pa ha passat dels 220 grams per persona i dia als 89 grams», segons Llargués. El gremi de forners de Barcelona ciutat aplega uns 450 agremiats, que representen un miler de punts de venda i que donen feina a poc més de 2.200 treballadors. El seu president, Francesc Xavier Vilamala, denunciava que el nombre de punts de venda de pa, legals i il·legals, superava, «fa uns anys, els 3.000, i ara em fa por de preguntar-ho a l'Ajuntament, perquè em diran que ja són 4.000 o 4.500». Quant al gremi de demarcació, les empreses associades són 720, els punts de venda, més de 5.000 i els treballadors, entre 6.000 i 7.000.

Entre els establiments que incompleixen la normativa de manera més habitual hi ha les gasolineres, botigues de conveniència, supermercats, autoserveis, botigues de queviures i establiments no alimentaris de tot tipus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.