Un reflexió sobre la memòria històrica i el revisionisme s'endú el Vallverdú d'assaig

I el lleidatà Gabriel Pena guanya el Màrius Torres de poesia

El premi Josep Vallverdú se l'ha endut la periodista Elena Yeste, amb l'obra L'era de la hipermemòria. Revisionisme històric en temps de tardor. Es tracta, segons ha explicat l'autora, d'una reflexió sobre els processos de memòria història a partir del revisionisme de l'Holocaust nazi i també del revisionisme que darrerament afecta al franquisme a l'Estat espanyol.

El premi de poesia Màrius Torres l'ha guanyat Gabriel Pena amb l'obra La revolució del bon gust i pel que fa als Premis de Narrativa, el jurat ha distingit el projecte A que no! 99 exercicis d'estil, d'Eduard Ribera en la modalitat de narrativa en sentit ampli, i el projecte Segrest de Toni Sala (Sant Feliu de Guíxols) en l'especialitat de novel·la. Durant els pròxims mesos, Sala rebrà finançament per poder dedicar-se a escriure la novel·la projectada. Salva va guanyar el premi nacional de literatura l'any 2004 per Rodalies.

L'acte d'entrega va ser conduït per la periodista Txell Bonet. La cloenda del certamen ha anat a càrrec de Jaume Sisa, que ha presentat l'espectacle Qualsevol nit pot sortir el sol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.