Serveis

La guanyadora del concurs per l'aigua a la Torre podrà assumir el servei si paga una fiança de dotze milions

Nou capítol en el conflicte judicial pel concurs per a l'adjudicació del servei de l'aigua i el clavegueram a Torredembarra, que l'any 2008 va ser atorgat a la companyia Aqualia. Després que el jutjat del contenciós administratiu número1 de Tarragona dictés sentència l'estiu passat i desestimés el recurs presentat per la companyia perdedora (i actual gestora del servei), Sorea, ara el magistrat ha optat per permetre que la companyia guanyadora comenci a treballar ja com a nova concessionària. El jutge, però, en una interlocutòria dictada el dia 18 de novembre, estableix com a condició que Aqualia dipositi una fiança de dotze milions d'euros abans de començar a gestionar el servei, ja que la sentència encara no és ferma i Sorea, de fet, ja ha presentat un nou recurs contra ella.

Davant d'aquesta situació, el govern municipal (CiU, l'Agrupació, el PP, GIT i una edil no adscrita) va fer públic ahir que, en cas que Aqualia no pugui dipositar la fiança requerida, l'Ajuntament optarà per recuperar la gestió directa del servei i crearà una empresa municipal que funcionaria de manera provisional fins que hi hagi una sentència ferma sobre el cas. «No sabem què farà l'empresa, però si recorre contra la decisió del jutge sobre l'aval suposarà esperar fins a quatre anys fins a tenir una resposta», va assenyalar l'alcalde, Daniel Masagué. En cas, però, que Aqualia opti per seguir les indicacions del jutge, el batlle va avançar que s'estudiarien de nou els termes del contracte, que va ser elaborat en temps de bonança econòmica. «No entrarem en un contracte per perdre diners», va assenyalar.

Crítiques del PSC i ERC

Tant el PSC com ERC (ara a l'oposició, però al govern torrenc quan es va impulsar el concurs) van mostrar ahir la seva incomprensió per la posició de l'executiu local, al qual acusen de no haver demanat l'execució de la sentència, que sí va reclamar la companyia guanyadora. El portaveu del PSC, Enric Grangel, va criticar que l'opció de crear una empresa municipal ja la va plantejar el seu grup fa sis mesos en forma de moció, i el govern la va rebutjar. «Em pregunto si potser aquest canvi és perquè ara el govern no vol signar el contracte amb Aqualia», va comentar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.