Tere Badia, nova directora d'Hangar

El patronat de la Fundació AAVC (Associació d'Artistes Visuals de Catalunya) ha escollit la investigadora i gestora cultural Tere Badia com a nova directora d'Hangar, el centre de producció d'arts visuals situat al Poblenou.

Tere Badia (Mèxic, 1964) té un currículum extens: ha estat vinculada a la Fundació Interarts (Barcelona), a l'agència de comunicació Goetzinger + Komplizen (Karlsruhe) i ha redactat el pla integral d'R+D+I a les Arts Visuals Catalunya Laboratori per encàrrec de l'AAVC. Actualment coordina el programa Disonancias a Catalunya, una plataforma de mediació i impuls de les relacions entre empreses, centres de recerca o entitats públiques i artistes per estimular la innovació.

El programa que ha presentat Badia per als quatre anys vinents (2010-2014) reestructura els actuals serveis d'Hangar tenint en compte les tres fases de la producció artística: la pre-producció, que preveu formació i recerca; la producció, que planteja l'ampliació i millora dels serveis habituals d'Hangar (oferta d'espais de taller, espais polivalents, assistència tècnica, laboratori i residències a l'estranger), i la postproducció, entesa com un acompanyament dels projectes desenvolupats.

Al concurs per a la direcció d'Hangar hi han concorregut 32 candidats, dels quals setze resideixen a Catalunya, nou a l'Estat, quatre en altres països de la Unió Europea i tres són centreamericans. Badia substitueix Pedro Soler, que va decidir no presentar-se al concurs. Badia s'incorporarà a la feina el 2 de gener i mentrestant prepararà la transició amb Soler.

El patronat de la Fundació AAVC està format per dinou artistes i, des del juny d'aquest any, és presidit per Antoni Abad.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.