Sorpresa perquè el president del grup Serhs assegura en to de mofa que s'hauria de «matar» a tots els del PP

Ramon Bagó, president de Serhs, primer grup turístic català i també president del Saló Internacional de Turisme de Catalunya, va carregar dijous amb duresa contra els membres del PP en l'acte de presentació de la plataforma sobiranista Calella Decideix! Bagó, convidat en qualitat d'exalcalde de Calella, va respondre a una de les preguntes del públic en el temps final de l'acte i ho va fer amb afirmacions lapidàries en contra dels populars. «Tenim l'enemic dins de les fronteres. Com podem aguantar a aquesta gent del PP que tenen els sants pebrots de dir coses, quan ells han armat el gran cacau, quan fem el que fem ens van en contra, quan ens han trepitjat i ara vénen aquí a demanar al poble de Catalunya... Si els hauríem de matar a tots, tu!» Les paraules de Bagó van ser rebudes amb sorpresa pels més de 200 assistents, però tampoc hi van faltar les mitges rialles de complicitat en entendre que es tractava d'un missatge figurat. De fet, ahir fonts del Grup Serhs van treure importància a les crítiques del seu president. «Ha estat una sortida de to en un moment determinat que no s'ha de treure de context», van manifestar les mateixes fonts.

En tot cas, la poca connexió entre Ramon Bagó i els grans partits polítics de l'Estat espanyol es va fer palesa en la seva intervenció inicial. El president de Serhs va evocar un episodi de la seva etapa com a director general de Turisme de la Generalitat, entre el 1980 i el 1984, en el qual un alt càrrec va assegurar-li que l'única cosa en comú que tenien totes les persones que treballaven al govern estatal era que opinaven que «a Cataluña, nada».

«Hem de fer pinya per avançar en les llibertats del nostre poble i demostrar que no estem disposats a renunciar al nostre dret a decidir», va emfatitzar Bagó, que hi va afegir: «Hem rebut bufetades de tots costats, perquè ens hem cregut això del seny català, però no ens ha de fer por ser allò que som.» El president de Serhs finalment va afegir que en més d'una ocasió, i en el marc del Saló de Turisme de Catalunya, havia manifestat que desitjava que «Espanya fos un país estranger». «En la defensa de la nostra catalanitat, estem completament sols», va concloure.

EL PROTAGONISTA

RAMON BAGÓ
president del grup serhs, primer grup turístic de catalunya
«Com podem aguantar aquesta gent del PP (...) quan fem el que fem ens van en contra»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.